Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată de extremiști la Sfântul Gheorghe. Mai există autorități române în zonă?

Statuia simbolului uniunii naționale, Mihai Viteazul, a fost batjocorită de localnici maghiari din Sfântu Gheorghe, pe fondul sărbătoririi, pe 4 iunie, a Trianonului, document prin care Ardealul a revenit României în 1920, transmite www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Statuia lui Mihai Viteazul, primul întregitor de țară, din Sfântu Gheorghe, Covasna, a fost profanată, pe 4 iunie, cu ocazia sărbătoririi Tratatului de la Trianon în baza căruia Transilvania a revenit României. O parte dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au reprodus pe statuia lui Mihai Viteazul steagul Ungariei. La picioarele domnitorului, localnicii au scris „Trianon 1920”.

Exclusiv. Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată la Covasna.
Aproximativ 200 de cetățeni au sărbătorit împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon care a condus la unirea Transilvaniei cu România. Printre altele, liderii maghiari au transmis, în acest context, că ziua de 4 iunie 1920 este una dintre cele mai mari ”tragedii” din istoria poporului maghiar.

Și localnicii români au luat parte la eveniment, unde au fluturat drapele tricolore și au interpretat cântece patriotice. „Lăsaţi frustrările deoparte, Trianon este dreptate”, au transmis românii.

Statuia domnitorului Mihai Viteazul, simbol al unității naționale, din Sfântu Gheorghe, a fost profanată pe fondul sărbătoririi Zilei Tratatului de la Trianon, prin care Ardealul a revenit României.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Marele Război și Ungaria, ca stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, învins. Tratatul poartă numele după locația în care a fost semnat, Palatul Marele Trianon de la Versailles, de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.
Tratatul a stabilit frontierele noului stat, Ungaria cu vecinii săi, Austria, Iugoslavia, România și Cehoslovacia. Printre altele, Tratatul de la Trianon a consfințit unirea Transilvaniei cu România.

Romanian Global News

Read Previous

Diplomație parlamentară: AUR va coopera cu un partid din Serbia pentru susținerea minorităților din România și din Serbia

Read Next

Basarabenii din Frankfurt au ieșit să protesteze împotriva încălcării dreptului la vot!