Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată de extremiști la Sfântul Gheorghe. Mai există autorități române în zonă?

Statuia simbolului uniunii naționale, Mihai Viteazul, a fost batjocorită de localnici maghiari din Sfântu Gheorghe, pe fondul sărbătoririi, pe 4 iunie, a Trianonului, document prin care Ardealul a revenit României în 1920, transmite www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Statuia lui Mihai Viteazul, primul întregitor de țară, din Sfântu Gheorghe, Covasna, a fost profanată, pe 4 iunie, cu ocazia sărbătoririi Tratatului de la Trianon în baza căruia Transilvania a revenit României. O parte dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au reprodus pe statuia lui Mihai Viteazul steagul Ungariei. La picioarele domnitorului, localnicii au scris „Trianon 1920”.

Exclusiv. Statuia lui Mihai Viteazul, simbol al uniunii naționale, a fost profanată la Covasna.
Aproximativ 200 de cetățeni au sărbătorit împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon care a condus la unirea Transilvaniei cu România. Printre altele, liderii maghiari au transmis, în acest context, că ziua de 4 iunie 1920 este una dintre cele mai mari ”tragedii” din istoria poporului maghiar.

Și localnicii români au luat parte la eveniment, unde au fluturat drapele tricolore și au interpretat cântece patriotice. „Lăsaţi frustrările deoparte, Trianon este dreptate”, au transmis românii.

Statuia domnitorului Mihai Viteazul, simbol al unității naționale, din Sfântu Gheorghe, a fost profanată pe fondul sărbătoririi Zilei Tratatului de la Trianon, prin care Ardealul a revenit României.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Marele Război și Ungaria, ca stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, învins. Tratatul poartă numele după locația în care a fost semnat, Palatul Marele Trianon de la Versailles, de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.
Tratatul a stabilit frontierele noului stat, Ungaria cu vecinii săi, Austria, Iugoslavia, România și Cehoslovacia. Printre altele, Tratatul de la Trianon a consfințit unirea Transilvaniei cu România.

Romanian Global News

Read Previous

Diplomație parlamentară: AUR va coopera cu un partid din Serbia pentru susținerea minorităților din România și din Serbia

Read Next

Basarabenii din Frankfurt au ieșit să protesteze împotriva încălcării dreptului la vot!