Ambasada României la Chişinău anunţă că toţi cetăţenii Republicii Moldova, posesori de paşapoarte biometrice, pot intra în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că s-a modificat cadrul legislativ privind măsura carantinei, aplicabilă cetăţenilor străini şi apatrizilor care sosesc în România. Ambasada aminteşte că, începând cu 1 iunie 2021, au fost anulate restricţiile privind intrarea în România a cetăţenilor străini şi apatrizilor, transmite www.tvrmoldova.md, preluat de Romanian Global News.
„Prin urmare, toţi cetăţenii Republicii Moldova, posesori de paşapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, şedere pe termen scurt, tranzit).
Regula generală prevede că pentru cetăţenii străini şi apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roşie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.
Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum şi cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepţii de la aceeaşi măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 şi 36, disponibile mai jos.
Cetăţenii români care revin în România din străinătate şi au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasaţi în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepţiile prevăzute de legislaţie)”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României ăn Republica Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

PS Antonie s-a întâlnit cu bursierii Episcopiei de Bălți

Read Next

Singurul partid care s-a opus Proiectului de lege al Guvernului privind rețelele 5G a fost AUR. PSD și coaliția majoritară au votat proiectul extrem de controversat