PS Antonie s-a întâlnit cu bursierii Episcopiei de Bălți

Preasfințitul Părinte Antonie s-a întâlnit la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, cu bursierii eparhiei care studiază în localitate, transmite Eparhia, preluată de Romanian Global News.
Ierarhul le-a dăruit câte o carte de Învățătură de Credință Creștină Ortodoxă și a menționat că Episcopia de Bălți este aproape de tânăra generație și că va continua să sprijine tinerii care doresc să învețe, dar întâmpină greutăți de ordin financiar.
Tinerii au mulțumit pentru bursă, menționând că le-a fost de real folos.
Pentru anul de învățământ 2020-2021, Episcopia de Bălți a oferit 32 de burse liceenilor și studenților de la instituțiile de învățământ din cuprinsul Episcopiei de Bălți, astfel:
• 11 burse „Mitropolit Visarion Puiu” în valoare de câte 850 de lei
• 21 burse „Mecena Vasile Stroescu” în valoare de câte 700 de lei, dintre care zece burse pentru 4 luni (lunile martie-iunie)
Acest gest pentru tinerii basarabeni a fost posibil cu sprijinul financiar al preoților și credincioșilor ortodocși români din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale, păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Romanian Global News

Read Previous

8 iunie 1978: 43 de ani de la magistralul discurs al lui Soljenițîn de la Harvard. Am dat la o parte tocmai ce aveam mai de preț: viața noastră interioară. În Est ea e călcată în picioare de bâlciul Partidului unic, în Vest de bâlciul Comerțului

Read Next

Ambasada României la Chişinău anunţă că toţi cetăţenii Republicii Moldova, posesori de paşapoarte biometrice, pot intra în România