Lista secțiilor de vot din afara R. Moldova pentru alegerile parlamentare. Numărula acestora restrânge în continuare dreptul la vort al diasporei basarabene!

După mai multe contestații și proteste, vor fi deschise 146 de secții de votare peste hotare la alegerile parlamentare din R. Moldova, cu șapte mai multe decât hotărâse inițial, transmite Infoprut, preluat de Romanian Global News.
A fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Germania și Maria Britanie cu câte 3 unități. Totodată, au adăugate 2 secții de votare în Franța și o secție de votare în Italia, orașul Rimini.
Totodată a fost exclusă secția de votare pentru orașul Oradea, România și o secție pentru orașul Atena, Grecia.
Lista integrală poate fi consultată aici.
Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a aprobat o nouă listă a secțiilor de votare peste hotare la alegerile din 11 iulie în număr total de 146, față de 139 conform hotărârii anterioare, care a provocat critici din partea mai multor concurenți electorali și a societății civile. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că inițial Ministerul de Externe de la Chișinău a propus deschiderea a peste 190 de secții, iar CEC a aprobat un deviz de cheltuieli pentru deschiderea a 150 de secții de votare peste hotare.

Romanian Global News

Read Previous

Cu complicitatea PNL și USR, dar și a președintelui Iohannis care coordonează CSAT, are loc o nouă înrobire a Transilvaniei. Încă 100 de milioane de euro pentru ca minoritatea maghiară să controleze economic majoritatea românească!

Read Next

Ambasada României în Regatul Unit le aminteşte cetăţenilor români că se apropie termenul limită pentru solicitarea rezidenţei