Copreședintele AUR, Senatorul Claudiu Târziu salută faptul că CE își asumă „monitorizarea cu atenție” a drepturilor minorităților din țările Balcanilor de Vest, implicate în procesul de aderare

În calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, am afirmat și repetat că vom condiționa sprijinirea aderării la UE pentru Balcanii de Vest de respectarea drepturilor românilor din statele respective. O atitudine care este, iată, îndreptățită și de conducerea Comisiei Europene, scrie senatorul Claudiu Târziu într-o postare pe facebook, preluată de Romanian Global News.

“Într-un răspuns primit din partea vicepreședintelui Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, referitor la consolidarea procesului de extindere, Comisia Europeană își asumă „monitorizarea cu atenție” a drepturilor minorităților din țările implicate în procesul de aderare.
Această precizare fermă din partea unui reprezentant de frunte al Comisiei Europene este un real motiv de optimism. Respectarea drepturilor minorităților naționale nu este o exaltare. Apărarea identității lingvistice și culturale a fraților noștri de pretutindeni, parte a națiunii române de dincolo de hotare, este o condiție obligatorie pentru normalitate și încredere reciprocă”, se arată în postarea președintelui Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României.

Romanian Global News

Read Previous

Vicepremierul guvernului de la Kiev, Olga Stefanișina încearcă să ne aburească în legătură cu campania de asimilarea a celor jumătate de milion de români din Ucraina

Read Next

Odată cu Înălțarea Domnului înălțați în inimi eroii Neamului!