Odată cu Înălțarea Domnului înălțați în inimi eroii Neamului!

La 40 de zile de la Înviere, este prăznuită Înălțarea Domnului, consacrată și ca Zi a Eroilor, a tuturor românilor care și-au dat viața pentru credință, libertate, dreptate, apărarea și întregirea neamului. Din Munții Pindului până în stepele Rusiei, din Timoc până în Țiganca, în Basarabia, din Corița, în Albania, până în munții Tatra, Neamul românesc a dat eroi care s-au jertfit și care au scris cu literă de sânge Istoria Românilor, transmite Romanian Global News.

“Înălțarea Mântuitorului la Ceruri se produce în fața ucenicilor Săi, după ce Iisus stă cu ei la masă. Așa cum Patimile și Învierea au drept prolog Cina cea de Taină, la fel Înălțarea este precedată de un prânz la care Iisus gustă puțin pește fript și miere”, scrie Adrian Pătrușcă în www.evz.ro.

“Aceste alimente sunt profetice pentru viitoarea misiune a apostolilor: peștele avea să devină semnul tainic de recunoaștere al creștinilor (IHTIS – pește în greacă, este și acronimul Mântuitorului: Iisus Hristos Theos Iios Sotir, adică Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul); iar mierea este un simbol al „stupului” Bisericii, care va apărea odată cu pogorârea Duhului Sfânt peste apostoli, al sobornicității sale și al „dulceții” graiului pe care ei, niște oameni simpli, fără carte, au căpătat-o atunci în mod minunat și care a făcut ca, în doar trei secole, creștinismul să cucerească lumea.
După ce îi anunță încă o dată că, ajuns la Tatăl Său, Îl va ruga să trimită asupra lor Duhul Sfânt care le va da putere să propovăduiască, Iisus îi ia pe apostoli cu el și iese din Ierusalim, spre Betania, pe dealurile care înconjurau Cetatea.
Aici, „ridicându-Și mâinile, i-a binecuvântat. Și pe când îi binecuvânta, s-a despărțit de ei și s-a înălțat la cer.” (Luca 24, 50-51),
Înălțarea Domnului este ultimul episod din viața pământească a lui Iisus și încheierea misiunii pentru care s-a întrupat.
Omul, prin păcatul primordial, s-a îndepărtat de Dumnezeu. Ca urmare, firea omenească (atât suflet cât și trup) s-a degradat. Păcatul s-a transmis tuturor oamenilor ca o boală genetică, soldată inevitabil cu Moartea veșnică.
Alegând de bunăvoie să întoarcă spatele lui Dumnezeu și să părăsească Raiul, Omul a ales implicit destinația opusă: Iadul.
Pentru a-și mântui creația, Dumnezeu s-a făcut Om și a murit, coborând până în adâncurile Răului, vindecând firea Omului de moarte.
Înviind și apoi înălțându-se la Ceruri, Hristos a reașezat Omul, cu suflet și trup, din nou alături de Dumnezeu, acolo de unde plecase. A acționat asemenea unui Lift al Mântuirii.
Nu greșim dacă spunem că astăzi, odată cu Înălțarea Domnului, prăznuim și Înălțarea Omului”.

Romanian Global News

Read Previous

Copreședintele AUR, Senatorul Claudiu Târziu salută faptul că CE își asumă „monitorizarea cu atenție” a drepturilor minorităților din țările Balcanilor de Vest, implicate în procesul de aderare

Read Next

Cum a fost la Valea Uzului, de Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor 2021. Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului dă o lecție gratuită de Istorie amatorilor – VIDEO