Senatorul AUR Sorin Lavric: „Vrem ca basarabenii să recapete ceea ce li s-a luat fără să fie întrebați, și anume cetățenia română”

Alianța pentru Unirea Românilor vrea ca Basarabia să redevină ceea ce a fost în perioada interbelică, iar basarabenii să recapete ceea ce li s-a luat fără să fie întrebați, și anume cetățenia română. Declarații în acest sens au fost făcute de Sorin Lavric, senator de la București, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Fiind întrebat despre șansele AUR în R. Moldova, unde electoratul este în mare parte prorus și unde, cel puțin la aceste alegeri parlamentare, adevărata luptă se va duce între PSRM și PAS, sursa a remarcat că are toată convingerea că formațiunea va reuși.
„Fiind un partid naționalist, noi vrem ca Basarabia să redevină ceea ce a fost în perioada interbelică, iar basarabenii să recapete ceea ce li s-a luat fără să fie întrebați, și anume cetățenia română. În plus, eu am motive subiective, căci bunicul meu pe linie paternă a fost popă în Basarabia. Tatăl meu s-a născut aici și, la numai cinci ani, a trebuit să plece cu popa în România, pentru că veniseră rușii în 1940 și îi omorau. Așa că eu pe jumătate sunt basarabean și nu vin aici din capriciu și ifose electorale, ca să vă exploatez în locul lui Dodon și al lui Voronin. Ce șanse avem? Nici la București nimeni nu dădea doi bani pe noi. Eu am toată încrederea, pentru că nu poți intra într-o campanie electorală, dacă ești măcinat de șovăieli și ezitări. Trebuie să crezi în steaua ta. Dacă băgăm trei deputați, cred că va fi extraordinar. Dar eu cred că băgăm cinci. Haideți să ne întâlnim după alegeri la o bere și să vedem”, a menționat Sorin Lavric într-un interviu pentru presa de la Chișinău.
Totodată, sursa a vorbit și despre cum ar putea începe procesul de unificare a celor două state românești chiar și cu puțin deputați în Parlamentul de la Chișinău.
„Puterea unui om în opoziție este să protesteze, să facă declarații politice și tot timpul să critice guvernarea. Va fi primul pas către Unire. Gândiți-vă, dacă noi și aici intrăm, păi, simbolic, rezonanța AUR-ului va fi extraordinară. Și atunci, prin ricoșeu, vom crește și în România. În sfârșit, ei își vor da seama că nu suntem un partid de diletanți și de veleitari, luați cu strânsura așa, ca peștele cu plevușca. Apoi, în 2024, vom intra la guvernare în București. Acolo unde există voință, există și putință. Odată, cele două parlamente se vor întâlni, se va face o sesiune solemnă și vor vota Unirea Basarabiei cu România”, a explicat Lavric.
Amintim că Alianța pentru Unirea Românilor a trecut Prutul, lansându-se și la Chișinău. Ulterior, AUR a anunțat că va participa la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, fiind înregistrat în calitate de concurent electoral.
Lista candidaților AUR cuprinde lideri reprezentativi atât din partea Alianței pentru Unirea Românilor, cât și din partea formațiunilor politice care au răspuns apelului la unitate lansat de partidul de pe ambele maluri ale Prutului – Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Liberal și Partidul Popular Românesc.

Romanian Global News

Read Previous

În județul Suceava a fost oficiat un parastas pentru Traian Popovici, primarul Cernăuților, care a salvat 20.000 de evrei de la Holocaust

Read Next

Vicepremierul guvernului de la Kiev, Olga Stefanișina încearcă să ne aburească în legătură cu campania de asimilarea a celor jumătate de milion de români din Ucraina