Demisia lui Cîțu, Barna, Hunor și Ghinea! Au făcut de rușine România! Comisia Europeană a transmis înapoi proiectul PNRR

Comisia Europeană a transmis înapoi proiectul PNRR depus de România cu zeci de observaţii. Guvernul este acuzat că nu știe să coreleze niște date, să adăuge sursa datelor și să ceară lucruri concrete, transmite Romanian Global News.

Cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure, pentru că o parte dintre proiecte ar putea să pice. Au fost 80, au scăzut la 29, dintre care jumătate împrumuturi care vor cocoșa generațiile viitoare de români.
Unul dintre reproşurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte. Este vorba, în acest caz, despre renovarea spitalelor.
 Un alt exemplu este că România a cerut bani prin PNRR pentru a renova secţiile de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. În documentul word se cer 80 de milioane de euro pentru asta, dar în documentul .xls anexat aceluiaşi proiect suma finală este de 71 de milioane de euro.
 S-a depus cerere pentru finanţarea unui spital nou, doar că suma diferă de la un document la altul. Odată sunt ceruţi 570 de milioane de euro, iar în altul, 517 milioane de euro.
 La capitolul „Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului”, Comisia spune că nu pot fi calculate costuri exacte, pentru că nu sunt suficiente informaţii.
 La subcapitolul Research, Dezvoltare şi Inovare nu e precizată mereu sursa datelor.
 La alte capitole, cum e Turismul şi Fondul pentru Tranziţie Verde şi Digitală, nu sunt justificări pentru costuri. La Şcolile Verzi au fost date costuri estimative din piaţă, când, de fapt, ar fi trebuit să fie folosite, ca toate celelalte state, un cost standard naţional.

Pentru lipsa crasă de profesionalism și pentru modul cum au făcut de râs România, aducând grave prejudicii economiei naționale, Vasile Cîțu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Cristian Ghinea trebuie urgent să-și prezinte demisiile. Dacă au un minim bun simț! Dacă nu, trebuiesc dați jos!

Romanian Global News

Read Previous

Klaus Iohannis interpelat de liderul Partidului Neamului Românesc din Serbia, dr. Predrag Balașevic: Nu mai avem nici măcar nume românești, nemaivorbind de celelalte drepturi identitare

Read Next

AUR încearcă să prevină frauda electorală și a contestat decizia de a deschide secții de vot în regiunea R. Moldova ocupată de trupele ruse