Maia (și cu mai cine) vrea să scoată AUR din cursa pentru Parlamentul de la Chișinău?

Senatorul AUR Claudiu Târziu a reacționat la vestea că magistrații Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova, împinși de resorturi care au butoanle la București, au retrimis la Curtea de Apel, spre analiză, o contestație depusă cu privire la validarea partidului AUR drept competitor electoral, transmite Romanian Global News.

“Într-un stat de drept nu aș fi ridicat această problemă, dar știm prea bine că există precedente cu privire la utilizarea justiției din Republica Moldova pentru eliminarea competitorilor electorali, sau chiar pentru cîștigarea alegerilor.
Să fie clar: orice altă variantă decît menținerea deciziei de validare este o ingerință a politicului în justiție, contrar angajamentelor luate de către noua conducere de la Chișinău în fața partenerilor europeni. Să nu uităm că și cele 600 de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană sînt condiționate de reforme reale în justiție. Porțile Europei și ale României trebuie să rămînă deschise pentru Republica Moldova, dar asta depinde în primul rînd de decidenții politici de la Chișinău.
În momentul de față, pîrghiile de putere pe astfel de situații se află la președintele Maia Sandu. Pe care îmi îngădui să o avertizez.
Uniunea Europeană și noi, România, nu vom putea accepta, sub nici o formă, o astfel de bătaie de joc: să promiteți că veți urma standardele europene, dar să săvîrșiți aceleași manevre nedemocratice și, la limită, de corupție ca și foștii guvernanți.
Moldovenii trebuie să decidă, prin vot, dacă AUR merită să intre în Parlamentul de la Chișinău, nu o instanță de judecată comandată politic sau, mai rău, de structuri infracționale.
Vă asigur că AUR nu se va opri din activitatea sa politică în Republica Moldova, în urma unei decizii nefavorabile a instanței, ba vom fi și mai motivați.
AUR va continua să construiască politic, în mod democratic și cu respectarea legislației din Republica Moldova și a dreptului internațional, și totodată va atrage atenția asupra derapajelor politice, indiferent de cine le va comite”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Romanian Global News

Read Previous

Ungaria a recunoscut. Vrea să-i țină pe maghiarii din țările vecine „pe pământul lor natal”. Politica guvernului României pentru milioanele de români din afara frontierelor este zero!!!

Read Next

Silviu Tănase în Timpul: Elitele politice moldovenești și strategia „vițelului blând”