Supermarketul LIDL afișează instrucțiunile de parcare, în România, exclusiv în limba oficială din Ungaria. Deputatul dan Tănasă: Gestul LIDL România reprezintă o insultă la adresa statului român și este complet inacceptabil

Deputatul AUR Dan Tanasă atrage atenția că supermarketul Lidl in Gheorghieni afișează instrucțiunile de parcare, în România, exclusiv în limba oficială din Ungaria, transmite Romanian Global News.
“În România limba oficială de stat este definită de art. 13 din Constituție. Toți cetățenii români, indiferent de etnie, au obligația să o respecte. Este una singură, nu sunt mai multe. Nu există în România limbi oficiale de stat cu caracter regional.
Din păcate, în anumite zone din România există unii agenți economici care încalcă această prevedere constituțională și insultă statul român. Este cazul LIDL Gheorghieni care afișează instrucțiunile de parcare exclusiv în limba oficială din Ungaria. Practic, în România, cetățenii români care nu cunosc limba oficială de stat din Ungaria sunt discriminați pe criterii etnice chiar în țara lor.
De ce este posibil acest lucru? Pentru că statul român este unul slab, condus de slugi. În Germania Lidl afișează instrucțiuni în altă limbă decât limba oficială de stat? Evident că nu”, a declarant deputatul.
În acest sens, deputatul solicitat public LIDL România să înceteze să se mai comporte de parcă județele Covasna și Harghita fac parte din Ungaria, nu din România și să schimbe panourile informative cu unele în limba română. “Gestul LIDL România reprezintă o insultă la adresa statului român și este complet inacceptabil”, a conchis deputatul.

Romanian Global News

Read Previous

Bancile Naționale de la București și Chișinău au semnat un nou Acord de cooperare

Read Next

Pușcăria COVID a luat foc: Se poate evada!