Valeriu Munteanu: Granița nedreaptă dintre Basarabia și România este o rușine și trebuie să dispară

Valeriu Munteanu a prezentat rușinea și chinurile prin care trec cetățenii moldoveni în vama Leușeni-Albița (și în altele) face apel la un vot responsabil care să ducă la eliminarea vămilor și frontierei nedrepte de pe Prut, transmite Romanian Global News.

“Suntem pe granița nedreaptă dintre Basarabia și România. În ultimii 30 de ani, basarabenii au stat cumulat în vama Leușeni-Albița (și în altele) sute de ani și au plătit în acest scop miliarde de dolari taxe de tot felul, bani care au ajuns la Chișinău și au fost sifonați de guvernanții corupți. Conform tuturor statisticilor sunt peste 70% din cetățenii moldoveni care au fost cel puțin o dată în România, dar există basarabeni care au fost de mai multe ori. Menținerea acestei vămi este în beneficiul doar a unui grup restrâns de oameni de la conducerea Republicii Moldova. Oamenii sunt chinuiți în aceste vâmi prin cozi interminabile.
Fac un apel la oamenii care cunosc aceste vămi și la cei care probabil le trec zilnic să facă presiune pe apropiați, pe frați și pe surori, să meargă și să își exprime dreptul la vot în aceste alegeri. Votul trebuite să fie îndreptat către România, către unire și către partidul care susține această decizie de la înființarea lui. Altfel, rândurile la aceste vămi vor fi și mai mari, taxele vor fi și mai mari, iar timpul pierdut la aceste puncte de trecere nu va putea fi câștigat”.

Romanian Global News

Read Previous

După ce autoritățile române nu au finanțat-o, a fost demarată renovarea Casei Memoriale „Aron Pumnul” din Cernăuți cu ajutorul lui George Brăiloiu, un român filantrop. Cinste lui!

Read Next

Victimele deportărilor sovietice, comemorate de Parlamentul European