Concurs de recitare de poezie pentru elevii din regiunea Cernăuți, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna

Elevii din regiunea Cernăuți sunt invitați să participe la concursul de recitare de poezie, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.
Proiectul Carmen patriae. Afirmarea unei identități este un concurs de recitare care se organizează de către Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți, sub egida Consiliului Județean Suceava, pentru elevii din regiunea Cernăuți, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna.
Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna” (15 august 1871), oferind elevilor din regiunea Cernăuți posibilitatea de a participa cu un moment de recitare filmat la un concurs pe această temă.
Primirea materialelor filmate pe adresa de email: bbsv@bbsv.ro – data limită 21 iulie
Anunțarea câștigătorilor și publicarea materialelor filmate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava: data limită 31 august 2021. Tema: 150 de ani de la Serbarea de la Putna
Recitatorii vor avea libertatea alegerii textului (un poem sau un fragment de poem) şi a fundalului muzical (dacă este cazul) în acord cu tema propusă de organizatorii concursului, cu vârsta și preocupările participanților, ținând cont că filmarea nu trebuie să depășească 3 minute.
Înscrierea elevilor în concurs se realizează prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere în același timp cu materialul filmat și cu acordul părinților pentru elevii care au mai puțin de 18 ani la: data limită 21 iulie. (Elevii care au peste 18 ani vor completa acordul singuri)
Evaluarea si certificarea activităţilor se va realiza prin:

  • premii și diplome de participare;
  • pentru cadre didactice: diplomă de coordonator.
    Juriul este format din profesori/bibliotecari și din scriitori români care fac parte din Societatea Scriitorilor Bucovineni sau Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți.

Romanian Global News

Read Previous

Românul stabilit în Germania care câştigă sume colosale din pictură. Adrian Ghenie a primit 7 milioane de euro pentru o nouă lucrare

Read Next

Partidul Neamului Românesc din Serbia atrage atenția președinților PSD și PNL asupra unor atitudini anti românești a unor parlamentari ai celor două partide