Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Premierul Sloveniei, Janez Jansa, avertizează: UE se va prăbuși precum Iugoslavia, dacă se încearcă „impunerea unor valori imaginare europene” asupra națiunilor

Premierul Sloveniei, Janez Jansa, a declarat că impunerea de către țările occidentale a unor „imaginare valori europene” asupra celorlalți va duce la colapsul Uniunii Europene, informează The Guardian, citat de https://r3media.ro și preluat de Romanian Global News.
El a spus că impunerea unor valori străine de cele ale tuturor popoarelor din componența UE este „cel mai rapid drum spre colapsul” blocului european.
„Sunt diferențe care trebuie luate în calcul și respectate și cred că trebuie să fie o demarcație clară între competențele naționale și europene”, a spus el.
„Nu poți judeca o persoană bazându-te pe valori imaginare europene și cred că atunci când dubla măsură este folosită, e cel mai rapid drum spre colaps. Până acum 30 de ani, Slovenia era în fosta Iugoslavie, care era, teoretic, o federație. Erau cinci sau șase națiuni, trei religii, șase republici, două provincii autonome, iar țara s-a prăbușit din diferite motive, dar cred că ultimul cui în cosciugul ei a fost când unii oameni au început să folosească criterii speciale pentru înșiși, aplicând standarde duble”, a continuat el.
„UE fără Europa centrală nu este o uniune europeană – e doar o carcasă și toți ar trebui să fim conștienți de asta”, a menționat Jansa.
Declarațiile sale vin în contextul în care Slovenia a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, dar și în contextul legii pentru protecția minorilor din Ungaria.
Legea a fost condamnată de 17 țări din UE, dar celelalte, majoritatea din Est, au refuzat să semneze scrisoarea împotriva Ungariei. Din cele 17 semnatare, doar două n-au fost din Occident: Estonia și Letonia.
Jansa știe destul de multe despre dezmembrarea Iugoslaviei, fiind unul dintre dizidenții sloveni, care s-au ridicat împotriva guvernului comunist de la Belgrad. Slovenia a fost prima țară care s-a desprins, aproape pașnic, de Iugoslavia.
Recent, la poza de inaugurare a președinției slovene, Janez Jansa, a reacționat după ce vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a refuzat să alăture fotografiei de grup în care ceilalţi membri ai Comisiei Europene.
Jansa a spus că „Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua. Insistăm asupra unui tratament echitabil”.
Premierul conservator al Sloveniei l-a înfruntat și pe Dacian Cioloș, pe care l-a numit „auto-proclamat avocat al poporului”.

Romanian Global News

Read Previous

Dorin Chirtoacă(AUR): România are dreptul să fie în Parlamentul de la Chișinău, nu doar Germania și Rusia

Read Next

Primii absolvenți ai Extensiei de la Roma au depus jurământul în Anul pastorației românilor de peste granițe