Breaking News :

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 21, 2021

Dialog între mediul asociativ românesc din Ucraina și Consiliul Europei pe tema încălcării drepturilor la educație în limba maternă de către autoritățile ucrainiene

La 8 iulie 2021 în oficiul Consiliului Europei într-o manieră constructivă experții Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina” și experții Consiliului Europei au discutat pe puncte implementarea Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare în Ucraina, informează Agenția BucPress din Cernăuți, transmite www.bucpress.ro, preluat de Romanian Global News.
Din delegația Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina” (UICRU) la întâlnirea cu experții Consiliului Europei au făcut parte: dr. Ion Popescu, președintele UICRU, deputat în Rada Supremă a Ucrainei în cinci legislaturi, coautor al Constituției Ucrainei, asociat onorific al Consiliului Europei; Aurica Bojescu, secretar responsabil al UICRU, deputat în consiliul regional Cernăuți în patru legislaturi, președunte executiv al Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale; Adrian Medvedi, deputat în Consiliul orășenesc Herța în două legislaturi, reprezentant al Uniunii Societăților Românești din regiunea Cernăuți “Pentru Integrare Europeană” – organizație membru-colectiv al UICRU.
Reprezentanții UICRU, pentru informare, au transmis experților Consiliului Europei și “Memoriul privind doleanțele Românilor din Ucraina” expus într-o limbă europeană, înaintat anterior și reprezentanților MAE ale Ucrainei și României pe 28 mai 2021 la Cernăuți pentru a fi pus în discuții și în cadrul Comisiei mixte Ucraineano-Române privind respectarea drepturilor minorităților naționale.
Discuțiile au avut loc în regim “in camera” – doar cu participarea experților din ambele părți și a translatorilor.
A fost asigurată traducerea simultană din engleză în ucraineană, și invers.
Deasemenea a fost asigurată participarea “on-line” a unui expert aflat în afara oficiului Consiliului Europei.
Pe parcursul discuțiilor, experții, printre altele, au constatat că Legea Ucrainei privind politica lingvistică de stat (adoptată în 2012) reflecta, în linii generale, majoritatea absolută a prevederilor Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare.
Faptul că legea respectivă ulterior a fost anulată, iar Parlamentul a adoptat pe parcurs noi legi lingvistice și educaționale, fără a ține cont de prevederile art. 8, 10, 11, 21, 24, 53 ș.a. ale Constituției Ucrainei și cerințele Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare, dar și fără acordul reprezentanților minorităților naționale și lingvistice,au creat îngrijorări, mai ales, în rândurile minorităților naționale autohtone din Ucraina, care tradițional s-au bucurau de sistem educațional în limba maternă.
S-a discutat pe domenii și pe puncte toate obligațiunile asumate de către Ucraina la momentul semnării și, apoi, ratificării Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare prin prisma folosirii reale a Limbii Române în diferite domenii social-administrative în diferite zone ale Ucrainei.
S-au fixat recomandări concrete privind implementarea Cartei …, bazate pe prevederile Constituției Ucrainei.
Membrii delegației Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina” au răspuns și la întrebările concrete ale experților Consiliului Europei.
Problemele legate de reflectarea drepturilor etnice și, mai ales, lingvistice în Constituția și obligațiunile Ucrainei față de Consiliul Europei, conform Avizului 190/1995 privind aderarea Ucrainei la Consiliul Europei, au fost prezentate de Ion Popescu.
Problemele privind situația în domeniul educației preșcolare, învățământului primar, mediu și superior, precum și coordonarea eforturilor privind abordarea necesității respectării drepturilor lingvistice cu organizațiile reprezentative ale altor minorități naționale tradiționale din Ucraina au fost prezentate de către Aurica Bojescu.
Problemele folosirii Limbii Române în mass-media, în cultură și organele autocârmuirii locale au fost prezentate de către Adrian Medvedi.
După discuțiile, care au durat două ore non-stop, s-a stabilit de a rămâne în contact prin intermediul Secretariatului executiv al Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina”, pentru ca, în caz de necesitate, a face schimb de informații operative ce țin de implementarea prevederilor Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare în Ucraina, în special, ce se referă la folosirea în mod oficial în diferite domenii a Limbii Române.
„Folosind ocazia, aducem sincere mulțumiri secretariatului Consiliului Europei pentru excelenta organizare a discuțiilor și asigurarea traducerilor simultane profesionale, care au permis încadrarea în timpul rezervat pentru aceste discuții, iar experților departamentului Cartei europene a limbilor regionale sau minoritare – pentru interesul accentuat față de situația funcționarii Limbii Române în locurile viețuirii tradițioanale a populației Românofone din Ucraina.
Mulțumim tuturor membrilor colectivi ai Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina” și partenerilor noștri pentru promptitudinea și transmiterea operativă a situațiilor semnalate în teren, care au permis delegației să se prezinte la discuții cu o pregătire serioasă în toate domeniile discutate și să răspundă argumentat absolut la toate întrebările experților Consiliului Europei”, potrivit unui comunicat de presă al Secretariatului executiv al Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina”, citat de Radio Cernăuți.

Romanian Global News

Read Previous

Reportaj Ziarul Lumina: „Morminţii părăsiţi” ai Timocului

Read Next

Podul.ro: “Ce nu a reușit Rusia, reușește Guvernul Cîțu: DISTRUGEREA presei tipărite de limbă română din Basarabia. PNL-istul Adrian Dupu, deturnează către firme din România banii publici destinați presei românești din R.Moldova”. DNA se aude?