Breaking News :

Această perioadă pe care o trăim o putem eticheta fără să greșim drept dictatură medico-economică impusă de Big Pharma

TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

NAZISMUL VACCINIST ÎN ACȚIUNE: Câini-lupi asmuțiți pe demonstranții anti-vaccin din Olanda se înfig năpraznic într-un manifestant. Visează Ciucă, Rafila și Arafat la așa ceva la București?

Romanian Global News urează românilor de pretutindeni “La mulți ani cu sănătate și bucurii!”

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

ianuarie 19, 2022

Cătălin Sturza, despre problemele reale ale Republicii Moldova: Este un stat semi-eșuat

Scriitorul și editorialistul Cătălin Sturza a publicat un articol în care analizează, pe scurt, câteva probleme ale statului de dincolo de Prut pe care nu le prea discută nimeni, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.
„Dar despre problemele reale ale Republicii Moldova oare când vorbim?
Văd că e jihad cu trolii „progresiști” care sunt în campanie și se poartă de parcă Dacian Cioloș/ Dan Barna ar fi câștigat chiar ei alegerile din R.Moldova. Sau chiar alegerile pentru postul de președinte al Planetei. Inclusiv la mine pe pagină s-au găsit câțiva să arunce cu muci verzi, după bunul obicei al vandalilor, pentru simplu fapt că nu am apucat să zic ceva zilele astea și despre acest subiect.
În general, pentru cititorii mei, am mai spus și reiau ideea că nu scriu aici despre orice, această pagină nu este un buletin de știri și sunt domenii la care pur și simplu nu mă pricep. În general mă feresc să scriu despre politică, și în special în ceea ce privește politica spațiului estic există oameni specializați; eu nu sunt unul dintre ei.
Dar dacă tot este să spun ceva despre R.Moldova, primul lucru care trebuie spus este că Maia Sandu nu promovează agenda USR-PLUS. Și e un fals și o impostură să o confiște pentru agenda lor.
Însă dacă tot vorbim despre R.Moldova, ce ar fi să vorbim un pic și despre problemele reale din Republica Moldova?”, scrie acesta în introducere.
În cele ce urmează, domnul Sturza enumeră șapte probleme ale Basarabiei, numind Republica Moldova „stat semi-eșuat”.
„1. R. Moldova, oricine ar guverna-o, este până una-alta un stat semi-eșuat. Este un free for all, în care tot felul de grupuri de interese și oligarhii, reprezentând diverse tabere economice sau geo-strategice, sunt amestecate într-o încrengătură căreia îi este greu să îi găsești capul sau coada. O picătură, o victorie politică, fie și a Maiei Sandu, nu va face primăvară. Să ne amintim că au mai fost astfel de victorii aparent providențiale în anii 90, și apoi am văzut ce s-a ales. Poate acum va fi altfel, însă rămâne deocamdată de văzut.

 1. Toată lumea are păreri ferme despre ce ar trebui să se întâmple în Republica Moldova, mai puțin românii – că deh, noi nu avem vreun interes să avem vreun punct de vedere ferm vizavi la frații români, pardon, vecinii dughiniști vorbitori de limbă moldovenească de peste Prut.
 2. Dar ce se ascunde în spatele acestei bătălii permanente, cu răfuieli între politicieni și grupări vizibile sau invizibile purtate, de multe ori, cu bâta și toporul și în cel mai pur stil mafiot? Da, există foarte multă sărăcie, într-o altă „săracă țară bogată”. Da, țara se sfâșie din interior și din exterior, și e o ilustrație a zicerii: „când caii dau din copite, puii de găină sunt striviți”. Însă dezastrul social și uman este mult mai grav decât își imaginează cei mai mulți dintre noi, și mai nimeni nu vorbește niciodată despre asta. Iată principalele coordonate ale dezastrului.
 3. În primul rând, un milion de basarabeni – din trei milioane, fără Transnistria – sunt plecați la muncă peste hotare. Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt femei: care își lasă, de voie de nevoie, copiii să fie crescuți de soți, bunici, unchi, cine s-o nimeri; soții de multe ori nu fac față situației și devin alcoolici cronici, când nu își pun direct capăt zilelor (sinuciderile nu sunt deloc rare nici printre copiii „orfani de lux”).
 4. Dar asta nu e cel mai grav. Știți ce e cel mai grav? Că peste 500 de mii de femei au dispărut din Republica Moldova începând cu 1991 – într-o țară cu trei milioane de locuitori. Se estimează că aceste fiice ale R.Moldova sunt victime ale sclaviei sexuale, prostituției, și ale traficului de persoane – mărfuri umane desfăcute pe piața din Rusia, dar și pe piețe europene.
 5. Nu știu dacă ne dăm seama de ce înseamnă asta. Nu știu dacă ne putem imagina măcar ce înseamnă ca o treime din mamele unei țări să-și lase copiii și să ia calea bejeniei, și o altă treime din fiicele unei țări să fie duse în sclavie.
 6. În secolul XXI, sub ochii noștri, și ai tuturor celorlalți „actori mondiali” de acolo. Și peste toate astea, o bătaie jalnică, sinistră pe resturile care mai sunt de împărțit. Și toate astea la o aruncătură de băț, peste Prut.”, spune Cătălin Sturza.
  În încheiere, acesta subliniază faptul că Maia Sandu nu este progresistă, nefiind reprezentativă pentru agenda USR-PLUS, cu toate că mulți oameni politici din respectiva formațiune se asociază cu ea.
  „M-ați întrebat de ce nu vorbesc despre Republica Moldova. Avem curaj să vorbim cu adevărat despre problemele din Republica Moldova? Că altfel, aruncare cu sloganuri goale și manipulări grosiere de tipul „progresismul a câștigat prin Maia” am tot văzut. Nu am nimic cu Maia și, după cum am zis, ea nu reprezintă în nici un fel agenda USR-PLUS. Ideea este însă aici următoarea: nu cred că „progresism” îi lipsea acum Republicii Moldova. E o impostură la care mi se întoarce pur și simplu stomacul.
  Iar dacă ne amăgim că „nouă nu ni se poate întâmpla așa ceva, noi nu putem deveni Republica Moldova” – putem să ne amăgim în continuare.”, conchide domnul Sturza.

Romanian Global News

Read Previous

Emanuel – Bogdan Bobic: Suntem la un pas de a fi bătut primul țăruș al primului lagăr

Read Next

Magdalena Radu pe cristoiublog.ro: E un caz-școală ce i se întâmplă doctorului Răzvan Constantinescu sau judecătoarei Mădălina Afrăsinie