Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 7, 2021

Emanuel – Bogdan Bobic: Suntem la un pas de a fi bătut primul țăruș al primului lagăr

Indiferenții
Vă recomand să vizitați Dachau. E pe drumul sparanghelului, în Bavaria, scrie Emanuel – Bogdan Bobic pe https://www.cristoiublog.ro, preluat de Romanian Global News.

Vă recomand, de asemenea, să citiți cărțile domnului Ian Kershaw. Cărți dedicate studiului Germaniei interbelice, ascensiunii nazismului și a lui Hitler, analizării pe îndelete a guvernării naziste și, firesc, prăbușirii acesteia. Sunt relativ multe. Groase, cu puține poze. Cărțile.
Dar merită.
Dacă vizitați Dachau, să nu vizitați doar lagărul, primul înființat de către naziști, ci și orășelul, vechi, liniștit, pitoresc, cu străduțe fermecătoare, multe dintre ele întortocheate, medievale, frumos pietruite și având înșirate de-a lungul lor case colorate, cu acoperișuri din acelea înalte, cu bârne multe, cu mici prăvălii pline farmec la parter, aici un butic cu lichioruri, colo pălării, mai încolo un soi de aprozar grecesc de unde poți cumpăra fructe dar și niște delicioase plăcinte calde cu spanac, acolo o ceasornicărie, apoi o cofetărie cu ispitele în vitrină și tot așa.
Dar plimbați-vă prin orășel doar după ce ați vizitat lagărul. Nu am să vă descriu lagărul. Nu sunt în stare. Este prea mare grozăvia iar eu unul am ieșit strivit de acolo. Dar de văzut trebuie văzut. Nu neapărat ca să înțelegi ce a fost acolo, îi invidiez pe cei care au fost în stare să înțeleagă ceva, ci ca să știi ce a fost.
Și Dachau este printre cele mai mici. Așa sunt începuturile. V-am spus deja că a fost primul.
În timp ce savurați, la umbră, o felie mamut de prăjitură bavareză cu brânză și fructe, încercați minunățiile acelea cu cireșe, întrebați-vă cum au putut cei de aici să muncească, să se bucure, să-și ducă kinderii la școală, să serbeze ce era de serbat, să prepare Crăciunul, să iubească și să-și trăiască liniștiți viața când, la o aruncătură de băț, lagărul chiar că e aproape, erau abatorizați oameni. Germani ca și ei. Evrei. Polonezi. Ruși. Olandezi. Italieni. Greci. Ortodocși, catolici, mozaici, evanghelici. Trenuri lungi tot aduceau oameni într-un loc din care nu mai ieșea nimeni, dar loc care avea niște coșuri zdravene, mereu fumegânde.
Dacă nu găsiți singuri răspunsul, vă pot ajuta cărțile domnului Ian Kershaw. Nu numai răspunsul la întrebarea „cum poți trăi în tihnă în vecinătatea unui lagăr de concentrare?” dar și la alte întrebări. De pildă, cum poate exista și înflori antisemitismul într-o populație în care procentul evreilor este de 0.64%? (cazul Bavariei). Sau cum poate crede o populație că în timp ce armata germana câștiga războiul, guvernul german, peste capul ei, cerea un armistițiu păgubos echivalent cu înfrângerea?
Propaganda temeinică, repetitivă, mereu dezlănțuită, poate fi un răspuns. De obicei foarte foarte simplificată: „Die Rote Pest“ este inamicul. Ciuma roșie și evreii. Apoi radioul poate fi un alt răspuns. Exact în acea perioadă a avut loc explozia radioului, „dacă este la radio precis că este adevărat”. Dar să știți că mai există și un alt răspuns găsit de către istoricul britanic:
Indiferența.
Nu mă privește! Precis au făcut și evreii ceva! (asta în timp ce mergi în satul vecin să-ți faci cumpărăturile de la prăvălia comerciantului evreu de acolo, dacă ai cumpăra de la cel din satul tău, german fiind, ai fi mai întâi notat de cei din S.A. apoi persecutat, în schimb de la evreul din satul tău cumpără din același motiv cei din satul vecin, și uite cum pot avea o umbră de umor până și porcăriile!). Noi să ne vedem de viața noastră! Las’ că se descurcă ei… și tot așa.
Indiferența la actele criminale care la început sunt izolate. O sinagogă aici, un linșaj dincolo. Se mai întâmplă. Abia apoi se organizează o noapte de cristal, apoi strămutări în niște ghetouri, apoi Dachau. Sau Sachsenhausen. Sau Bergen Beslen. Sau Treblinka. Sau Auschwitz. Sau multe altele. Căci a fost zeci de mii.
Dar treptat. Pas cu pas.
Indiferența față legile strâmbe și față de violența declanșată asupra celor ce nu se conformează. Sau, mai grav, mai și pun întrebări. „Nu aveam ce face!” nu este un răspuns. Dovada? Când nazistii au început eutanasierea sistematică a persoanelor cu dizabilități, atât fizice cât și mentale, pe principiul că aceștia mănâncă mâncarea celor sănătoși, simțindu-se direct afectați, mulți germani, nu numai rudele celor uciși, au protestat. Preoții catolici au protestat.
Bestiile au dat înapoi. Dar omorâseră deja câteva sute de mii de nevinovați
Indiferența față de rugurile formate din cărțile interzise, față statuile dărâmate, față distrugerea artei „decadente”, față de împărțirea cunoașterii în știință „ariană” și știință „evreiască”, față de împărțirea omenirii în „herrenvolk” și „untermensch”. Totul științific. Totul aparent demonstrat.
Indiferența față de pervertirea învățământului, totul devenind despre datoria față de rasă, fűhrer, fatherland, sânge și Walhalla, băieții sunt soldați iar fetele mămici. Ei, vor crește ei și se vor deștepta! Al meu e cuminte, a luat și premiu!
Indiferența față de cei care participă voluntar la toate mizeriile și crimele, manifestează și se înrolează în asociațiile crimei organizate: N.S.D.A.P., S.A., S.S. etc.
De! Așa este el mai avântat. Mai voluntar! Mai impulsiv! Dornic să stârpească corupția!
Indiferența poate că nu ucide. Dar poate aduce la putere și lăsa să perpetueze acolo o bandă de haimanale violente și needucate, puse pe căpătuială, haită care, plină de rea credință și ranchiună, prin tot ceea ce hotărăște și pune la cale, provoacă un război mondial vecin cu apocalipsa, cu zeci de milioane de morți și un continent devastat, complet prăbușit.

Indiferența poate năși crima însăși.

In vremurile tulburi pe care le trăim, pe întregul glob, mulți, foarte mulți, din ce în ce mai mulți, vrăjiți de pisicuțele de pe rețelele de socializare, de zâmbetele și like-urile primite, devin indiferenți la cenzura asupra celorlalți, a celor puțini, a celor care încă pun întrebări, indiferent unde și cum s-ar petrece această cenzură, în definitiv, nu-i așa, ce contează, „dacă este pe facebook precis că este adevărat”.
Sunt indiferenți la distrugerea prăvăliilor independente, firește nu cu violența din noaptea de cristal ci folosind carantina și anestezia unor plăți compensatorii.
Sunt indiferenți la dărâmarea statuilor, la interzicerea cărților și tablourilor, nu, acum nu mai sunt „decadente”, sunt „colonialiste”, uite, chiar și muzica poate fi „colonialistă”, la cenzurarea brutală a filmelor și a operei, ajungând până la taxarea expresiilor populare, la rescrierea trecutului, la început a fost câte un paragraf ici și colo, acum este răstălmăcit fără menajamente și rușine.
Sunt indiferenți la alterarea învățământului, unde algebra a devenit rasistă, geometria este șovină dar na, Kamasutra va fi studiată încă din fragedă pruncie, istoria a devenit o litanie vinovată plină de remușcări, științele exacte au fost nu-i așa, mult supraevaluate, studiile de gen în schimb ne vor împinge spre progres, încălzirea globală, pardon, schimbările climatice sunt axiome iar ecologia a înlocuit ora de religie.
Sunt indiferenți la transformarea teoriilor mai mult sau ma puțin științifice în dogme sacrosante. Există acum o știință „bună” verde, plină de alge și regenerabile dar cu mult mult litiu, altfel ecologică de felul ei și o știință „rea”, plină de cărbune, petrol și legendarele gaze de seră.

Sunt indiferenți la antifa, la belemeu, la demonstrațiile lor violente pentru nimic, la ipocrizia membrilor acestora ridicată la rang de lege, apoi la dublul discurs și la obligativitatea îngenuncherilor ritualice, la furtul votului și batjocorirea democrației și a drepturilor și libertăților individuale sub pretextul unei carantine niciodată suficient explicată.
Sunt indiferenți la violența discursului public, la împărțirea agresivă și continuă a populației în categorii imbecile, ba după presupuse preferințe sexuale, ba după culoarea pielii, ba după vinovățiile cauzate de prezumtive fapte ale antecesorilor, unii fiind morți de multe secole, ba după vot, unii devenind brusc așa „deplorabili”, „suveraniști”,sau „cocliți”. Mai nou, o lume împărțită în vaccinați și nevaccinați.
Sunt indiferenți care nu vor să știe că poate suntem la un pas de a fi bătut primul țăruș al primului lagăr. Probabil că, în spiritul vremurilor noi, nu va mai fi numit brutal lagăr de concentrare, ci va fi ridicat la rangul de ansamblu sanitar pentru carantină.
Dacă la Dachau, pe poarta mare pe care numai se intra, este scris cu litere sudate „Arbeit macht frei”, este foarte posibil ca pe poarta viitoarelor lazarete să fie sudate „Totul pentru binele dumneavoastră!”

Mereu indiferența a însemnat și înseamnă și lipsa empatiei. Indiferența este una din cele câteva căi ce duc la Dachau.

Romanian Global News

Read Previous

Senatorul Claudiu Târziu replică la demența lui Macron: Despre ce libertate vorbiți, îndrăciților?

Read Next

Cătălin Sturza, despre problemele reale ale Republicii Moldova: Este un stat semi-eșuat