Sondaj INSCOP pe Iunie: PSD crește și AUR râmâne a treia forță politică surclasând USR-PLUS

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Remus Ștefureac, director Inscop Research, a publicat rezultatele sondajelor făcute de institutul pe care îl conduce, în perioada mai 2019 – iunie 2021, transmite Romanian Global News.

Iată cum arată clasamentul INSCOP pe luna iunie:

PSD 30,2%
PNL 26.6%
AUR 14,2%

USRPLUS 13.2%
PRO România 4,3%
PMP 2,8%

Datele din iunie 2021 sunt extrase din sondajul de opinie ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Partea a II-a, realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro) în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States – și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro).

Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95 %, la un grad de încredere de 95%”, scrie Remus Ștefureac, director Inscop Research.

Romanian Global News

Read Previous

Alegerile din Republica Moldova au îndeplinit ceea ce și-a dorit Rusia: înmormîntarea ideii de Unire cu România

Read Next

Adrian Ilie: Comunitățile de macedoromâni stabilite în Dobrogea în perioada interbelică