Jocul la două capete al agentului rus Irina Vlah. Încercă să-l păcălească pe primarul Iașului, Mihai Chirică

Guvernatorul regiunii găgăuze, Irina Vlah, cunoscută pentru jocurile prorusești pe care le face dincolo de Prut, s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași din România, Mihai Chirica, transmite Romanian Global News.
Potrivit unui comunicat emis de guvernatorul regiunii, discuția s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene, scrie https://radiochisinau.md.
Iași este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România, și cu cca 29 de mii de specialiști, care lucrează în sectorul IT.
Bașcanul a vorbit despre proiectele implementate în Autonomie, precum construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale.
Guvernatorul Găgăuziei a remarcat interesul autorităților de la Comrat în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.
„Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi, Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la dumneavoastră să creăm, la noi acasă, oportunități economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană – și dvs aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.
Bașcanul Găgăuziei l-a invitat primarul municipului Iași să viziteze regiunea și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021”.

Romanian Global News

Read Previous

Lovitură pentru Certificatul de Vaccinare UE: Discriminarea dintre vaccinați și nevaccinați anulată de Curtea Constituțională din Slovacia

Read Next

Rusia, condamnată din nou la CEDO pe cauze ce țin de regiunea transnistreană