AUR solicită Guvernului PNL-USR-UDMR eliminarea restricţiilor privind participarea la proteste

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să includă dreptul românilor de a organiza proteste fără limită de participanţi pe lista măsurilor de relaxare de la 1 august, potrivit unui comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.

AUR susţine că nu există un motiv pentru limitarea participanţilor la proteste, fiindcă numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut semnificativ.
Co-preşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu a declarat: „AUR cere Guvernului PNL-USR-UDMR să respecte întocmai dreptul cetăţenilor români de a participa la adunările publice, astfel cum ele sunt definite prin Legea 60/1991. În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar şi peste 40.000 de persoane, în vreme ce restricţiile privind organizarea de proteste au fost menţinute la 100 de participanţi. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîţu? Cumva, de românii care ar putea ieşi în Piaţa Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”
La rândul său, co-preşedintele AUR, George Simion, consideră că restricţiile actuale nu mai sunt justificate şi că Guvernul limitează libertăţile românilor.
„Statul are obligaţia de a asigura toate condiţiile necesare exercitării libertăţii de întrunire (garantată prin art. 39 din Constituţia României). Restricţiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor”, a afirmat copreședintele AUR, deputatul George Simion.

Romanian Global News

Read Previous

EVZ.ro: Începe Bătălia Europei. Populiștii se regrupează pentru a bloca transformarea UE într-un Imperiu european

Read Next

Români din Timoc au nevoie de ajutorul nostru!