Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

EVZ.ro: Începe Bătălia Europei. Populiștii se regrupează pentru a bloca transformarea UE într-un Imperiu european

Liderii a 16 partide politice din întreaga Europă au anunțat o alianță menită să apere suveranitatea statelor naționale europene, familia și valorile iudeo-creștine împotriva planurilor federaliste promovate de liderii europeni, scrie ovidiu Drugă pe https://evz.ro, preluat de Romanian Global News.

Declarația comună privind viitorul Uniunii Europene” reprezintă prima încercare serioasă a partidelor populiste, eurosceptice și suveraniste de a se opune încercării federaliștilor europeni de a transforma Uniunea Europeană într-un superstat multicultural.
Printre semnatari documentului se află, de altfel, cele mai reprezentative figuri ale mișcărilor suveraniste: premierul maghiar Viktor Orbán, fostul ministru italian de Interne Matteo Salvini și candidata la președinția Franței Marine Le Pen. Documentul, redactat de Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului de guvernământ din Polonia, a fost semnat de partide suveraniste din Austria, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Lituania, Olanda, România și Spania.

„UE a devenit instrumentul unor forțe radicale”
Documentul afirmă că UE are nevoie de „o reformă profundă”, pentru că, „în loc să protejeze Europa”, Uniunea a devenit „o sursă de probleme, anxietate și incertitudine”.
Semnatarii spun că UE este în prezent un instrument al „forțelor radicale” care vor să transforme civilizația europeană. Obiectivul acestor federaliști, arată documentul, este de a crea un superstat european golit de tradiții europene, instituții sociale sau principii morale.

Conservatorii europeni au capitulat în fața extremei stângi
Semnatarii susțin că partidele conservatoare din Europa au trădat valorile tradiționale iudeo-creștine și s-au aliniat cu pozițiile de stânga. De pildă în ceea ce privește politicile de imigrație în masă, care au permis ca milioane de oameni din Africa, Asia și Orientul Mijlociu să se stabilească în Europa. Și asta în condițiile în care mulți dintre nou-veniți resping fățiș valorile europene.

Dezbaterea privind viitorul Europei are rolul de a promova superstatul european
Declarația comună se referă și la dezbaterea cu ajutorul căreia federaliștii vor să promoveze Imperiul european. „Dezbaterea recent lansată cu privire la viitorul Europei ar trebui să includă vocea partidelor angajate în apărarea libertății națiunilor și tradițiile popoarelor europene”.
„Seria de crize care a zguduit Europa în ultimii zece ani a arătat că eforturile de cooperare europeană se clatină, mai presus de toate, deoarece națiunile simt că nu mai au dreptul de a-și exercita puterile suverane legitime.
„Uniunea Europeană are nevoie de o reformă profundă, deoarece astăzi, în loc să protejeze Europa și patrimoniul ei, în loc să permită dezvoltarea liberă a națiunilor europene, ea devine ea însăși o sursă de probleme, anxietate și incertitudine.
„UE devine din ce în ce mai mult un instrument al forțelor radicale care ar dori să realizeze o transformare culturală și religioasă a Europei – și în cele din urmă o construcție a unei Europe fără națiuni. Scopul lor este de a crea un superstat european prin distrugerea sau anularea tradiției europene și transformarea instituțiilor sociale de bază și a principiilor morale.
„Utilizarea structurilor politice și juridice pentru a crea un superstat european și noi forme de structurare socială este o manifestare a ingineriei sociale periculoase și invazive din trecut, care trebuie să provoace o rezistență legitimă. Supraactivitatea moralistă pe care am văzut-o în ultimii ani în instituțiile UE duce la o tendință periculoasă de a impune un monopol ideologic.
„Suntem convinși că națiunile europene trebuie să-și bazeze cooperarea pe tradiție, pe respectul pentru cultura și istoria statelor europene, pe respectul pentru moștenirea iudeo-creștină a Europei și pe valorile comune care unesc națiunile noastre. Ne reafirmăm convingerea că familia este unitatea de bază a națiunilor noastre. Într-un moment în care Europa se confruntă cu o criză demografică severă, cu natalitate scăzută și o populație îmbătrânită, elaborarea politicilor pro-familie ar trebui să fie răspunsul mai degrabă decât imigrația în masă .
„Suntem convinși că suveranii Europei sunt și vor continua să fie națiunile Europei. Uniunea Europeană a fost creată de aceste națiuni pentru a atinge obiective care pot fi atinse mai eficient de către Uniune decât de către fiecare stat membru. Cu toate acestea, limitele competențelor Uniunii sunt stabilite de principiul atribuirii: toate competențele care nu sunt conferite Uniunii aparțin statelor membre, cu respectarea principiului subsidiarității.
„Printr-o reinterpretare constantă a tratatelor UE de către instituțiile Uniunii Europene, aceste limite s-au modificat semnificativ în detrimentul statelor membre. Acest lucru este incompatibil cu valorile fundamentale ale Uniunii și duce la o scădere a încrederii națiunilor europene și a cetățenilor acestora în aceste instituții.

Apărarea suveranității statelor membre
„Pentru a opri și inversa această tendință, este necesar să se creeze un set de puteri inviolabile ale statelor membre ale UE și un mecanism adecvat de protecție a acestora cu participarea curților constituționale naționale sau a organismelor echivalente .
„Toate încercările de a transforma instituțiile europene în organisme care au prioritate față de instituțiile constituționale naționale creează haos, subminează sensul tratatelor și pun sub semnul întrebării rolul fundamental al constituțiilor statelor membre ale UE. prin impunerea brutală a voinței entităților mai puternice din punct de vedere politic asupra celor mai slabe. Aceasta distruge baza funcționării Comunității Europene ca o comunitate a națiunilor libere.
„Consensul trebuie să rămână mijlocul de bază pentru a ajunge la o poziție comună în Uniune. Încercările recente de a eluda această procedură sau ideile de abolire a acesteia amenință să excludă unele țări de la luarea deciziilor și să transforme Uniunea într-un sistem special Aceasta ar putea duce la incapacitarea de facto a organelor constituționale naționale, inclusiv a guvernelor și parlamentelor, reduse la faprobarea deciziilor deja luate de alții.
„De aceea, astăzi prezentăm acest document tuturor partidelor și grupurilor care împărtășesc punctele noastre de vedere ca bază pentru o muncă atât culturală, cât și politică comună, respectând rolul grupurilor politice actuale.

Revoluția culturală promovată de liderii de la Bruxelles
În aprilie 2021, cele 27 de state membre ale UE, după doi ani de certuri, au anunțat cu râvnă un plan de lansare a unei „Conferințe privind viitorul Europei” care va „invita„ cetățenii UE ”să contribuie la conturarea propriului viitor și a Europei ca un intreg, per total.” Probabil, doar ideile care promovează un federalism multicultural suplimentar vor fi binevenite.
Autorul documentului, polonezul Jaroslaw Kaczynski, crede că UE se „pregătește sădemareze o revoluție culturală care va distruge structurile sociale, începând cu familia și tradițiile, și va crea un om nou”. El a adăugat: „Nu vrem această revoluție, care credem că va aduce nefericire și un declin drastic al libertăților indivizilor și țărilor”.
„Conferința UE despre viitorul Europei” și-a scris deja concluziile. Ea urmărește federalizarea forțată a UE împotriva adevăratei voințe a națiunilor europene și în afara parlamentelor naționale, er de părere și Santiago Abascal, liderul partidului spaniol Vox, citat de zerohedge.com.

Romanian Global news reamintește că primul partid din România care a semnat declarația lui Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului conservator PiS, pentru viitorul Uniunii Europene, a fost PNȚCD, urmat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune suveranistă
Conform Euroactiv, partidele componente ale noii grupări suveraniste, sub steag polonez sunt: PiS, Polonia, Frateli, Italia, VOX, Spania, Fidesz, Ungaria, Liga Nordului, Italia, Adunarea Națională, Franța, RN, VMRO, Bulgaria, FPÖ, Austria, Vlaams, Belgia, Partidul Poporului din Danemarca, EKRE din Estonia, Ellinikí Lýsi, Grecia, Ja21, Olanda, Acțiunea electorală a polonezilor din Lituania, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, și Alianța pentru Unirea Românilor din România.

Documentul a fost lansat de liderul polonez pentru dezbaterea publică privind viitorul Europei de la viitoarea conferință programată pentru 22-23 octombrie 2021.

Romanian Global News

Read Previous

În Ucraina au intrat în vigoare norme care afectează grav păstrarea identității celor jumătate de milion de români din Ucraina

Read Next

AUR solicită Guvernului PNL-USR-UDMR eliminarea restricţiilor privind participarea la proteste