Limba română este limba oficială în România. Și în județul Satu Mare

Pentru ignoranți: în România, limba oficială este limba română.
Mare vânzoleală în rândul celor care nu recunosc România ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil în care limba română are caracter oficial. Da, în România, limba română are caracter oficial așa cum limba germană are caracter oficial în Germania, limba franceză în Franța sau limba maghiară în Ungaria. Nimic nou sub soare. Așa că șovinii se agită degeaba, scrie https://www.buletindecarei.ro, preluat de Romanian Global News.

O mulțime de comentatori au luat foc după ce am semnalat că produsele puse în vânzare pe rafturile unităților comerciale nu sunt inscripționate prima dată în limba română. Poate au pierdut noțiunea timpului și au uitat că în România s-a înfăptuit Unirea din 1918 și că în 25 octombrie 1944 s-a eliberat întreg județul Satu Mare de sub ocupație iar limba oficială este limba română.
https://www.buletindecarei.ro/2021/07/vor-banii-romanilor-dar-nu-respecta-limba-oficiala.html
Unii nici nu au înțeles despre ce este vorba, au crezut că e despre numele produsului și s-au aruncat cu capul înainte pe taste.
Caracterul oficial al limbii române presupune că toate etichetele produselor conțin explicații în limba română prima dată. În acest caz. Se respectă regula și în cazul plăcilor comemorative, al inscripțiilor oficiale, etc.
Primăria Carei a pierdut procesele pe această temă deoarece s-a încăpățânat să păstreze doar plăci comemorative fără înscrisuri în limba română și apoi pentru că le-a poziționat sub cele din alte limbi. La fel și în cazul grupului statuar Otilia Marchiș-Ady Endre unde inițial explicațiile în limba română figurau sub cele în limba minoritarilor.

Mai mult aici;
https://www.buletindecarei.ro/2021/07/limba-romana-este-limba-oficiala-in-romania-si-in-judetul-satu-mare.html?fbclid=IwAR1-lJ9IJQVpE0lCW8LhF5h2DqOGkCtEDsgqv1zzcnPzGSRDHqz-K4CNWSE

Romanian Global News

Read Previous

Polonia rămâne neclintită în fața birocraților globaliști de la Bruxelles

Read Next

Gheorghe Piperea: Cum aruncă România pe apa sâmbetei doze de vaccin care ar fi necesare în țările sărace… Cîțu fiind pasibil nu numai de demisie ci și de pușcărie