UDMR va încasa în 2021 peste 35 de milioane de lei de la Guvernul României, cu peste 6 milioane mai mult decât în 2019

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), condusă de președintele Kelemen Hunor, va încasa anul acesta peste 7,2 milioane de euro direct de la Guvernul României. Sumele încasate în fiecare an de UDMR de la Guvernul României cred în mod halucinant fără nicio justificare, scrie deputatul Dan Tănasă preluat de Romanian Global News.
Dacă în 2004 UDMR încasa direct din bugetul Guvernului României 5 milioane de lei, în 2015 UDMR a încasat peste 22,2 milioane de lei (peste 4,9 milioane de euro, detalii aici).
Guvernul Dacian Cioloș a răsplătit și el cu generiozitate radicalizarea liderilor UDMR, alocând formațiunii maghiare în 2016 peste 22,8 milioane de lei din bugetul Guvernului României.
Coaliția PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, nu s-a lăsat mai prejos și a răsplătit declarațiile insultătoare ale liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa Centenarului Marii Unirii (detalii aici) cu zeci de milioane de lei. Dacă inițial în 2017 era vorba doar de peste 23,7 milioane de lei, acum aflăm că de fapt UDMR a încasat în 2017 aproape 25 de milioane de lei.
Pentru Centenarul Marii Uniri coaliția PSD-ALDE a alocat UDMR peste 26 de milioane de lei direct de la Guvernul României.
Deși numărul etnicilor maghiari din România nu a crescut, Guvernul României a virat în 2019 în conturile UDMR peste 29 de milioane de lei, atingând astfel un nou record (detalii aici).
În 2021, cu sprijinul PNL și USR, UDMR va încasa peste 35 de milioane de lei, conform H.G. nr. 406/2021.
De menționat că UDMR nu a prezentat niciodată vreun raport cu privire la cheltuirea acestor sume uriașe de bani din fonduri publice iar Guvernul României nu a justificat niciodată modul în care alocă aceste sume de bani către UDMR.

Romanian Global News

Read Previous

Români din Timoc au nevoie de ajutorul nostru!

Read Next

Mircea Miclea face praf «România Educată» a lui Iohannis! Miclea: banalități solemne!