AUR: Este Câțu deasupra Legii?

După ce a îndatorat România cu încă 3,5 miliarde euro luna aceasta, făcând ca datoria publică să depășească pragul de 50% din PIB, premierul Cîțu mai și încalcă legea cu bună știință, se arată într-un comunicat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) preluat de Romanian Global News.

“Când datoria publică depășește 50% din PIB, legislația în vigoare (Legea 69/2010 a Responsabilităţii Fiscal-Bugetare, art. 13 pct. 2) obligă Guvernul să prezinte un Program de Reducere a Datoriei.
Acest Program trebuie să conțină măsuri de restructurare a cheltuielilor, stabilizare a deficitului și reeșalonare a datoriei. Legea 69/2010 prevede inclusiv măsuri de îngheţare a salariilor din sectorul bugetar.
Programul trebuie aprobat prin act normativ la nivel de lege, spune Legea 69/2010. Cu alte cuvinte, trebuie votat în Parlamentul României.
Și totuși, deși legea este în vigoare, are cerințe clare și datoria a depășit 50%, Guvernul Cîțu n-a publicat un asemenea Program, nici nu vine cu el în Parlament spre aprobare.
Evident, premierul Cîțu crede că legea este pentru fraieri, iar pe sine se crede deasupra legii.
Ce mai contează că Legea 69/2010 transpune în legislația internă o cerință a metodologiei Uniunii Europene și a Procedurii de Deficit Excesiv în care România deja se află? Ce contează că depășirea pragului de 50% a fost anunțată cu întârziere”, se arată în comunicatul AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Efectele adverse grave ale Pfizer și Moderna, anunțate de autorități cu 11 zile întârziere. Câți oameni au fost afectați în acest timp. De ce nu se sesizează Parchetul?

Read Next

Av. Gheorghe Piperea: SANITAS București se opune ferm obligativității vaccinării și anunță reacții judiciare contra actelor abuzive ale Guvernului și Ministerului Sănătății