Efectele adverse grave ale Pfizer și Moderna, anunțate de autorități cu 11 zile întârziere. Câți oameni au fost afectați în acest timp. De ce nu se sesizează Parchetul?

Pe principiul ce-i atâta grabă, concluzia oficialilor europeni că vaccinurile ARN mesager provoacă afecțiuni cardiace a fost transmisă populației din România cu 11 zile întârziere, scrie Claudia Marcu pe https://www.national.ro, preluat de Romanian Global News.

Sigur, 11 zile absolut esențiale, în care se mai putea repeta, în campaniile plătite din mass-media și în declarațiile autorităților, cât de sigur și binefăcător este vaccinul.
”Informați-vă doar din surse sigure”, ne-au tot spus guvernanții și coordonatorii campaniei de vaccinare. Iar pentru acest lucru s-a făcut și un site guvernamental, cu raportări, știri oficiale și doza de claritate. Vestea că vaccinurile Pfizer și Moderna provoacă miocardite și pericardite a fost transmisă oficial populației, prin coordonatorul Campaniei de vaccinare, abia în 19 iulie. Astfel, pe site-ul Platforma de vaccinare, a fost publicată o știre, la ”Doza de claritate” cu titlul inofensiv și aparent fără legătură cu vaccinarea, ”Ce trebuie să știm despre miocardită și pericardită”.
”La ultima întâlnire, Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile Covid-19 Comirnaty (anterior BioNTech/ Pfizer Covid-19 vaccine) și Spikevax (anterior Covid-19 Vaccine Moderna). Miocardita și pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecțiilor sau a bolilor autoimune. Simptomele pot varia și includ adesea senzația de respirație dificilă, bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate (palpitații) și durere în piept”, se arată în comunicatul din 19 iulie. Comitetul de siguranță al EMA a analizat 321 de cazuri de pericardită și miocardită și a concluzionat că majoritatea cazurilor au apărut în decurs de 14 zile de la vaccinare, mai des după administrarea celei de-a doua doze, cu precădere la bărbații tineri, înregistrându-se și decese.
Primul verdict, în 5 iulie
După ce a aflat toată planeta, autoritățile din România au decis că nu mai pot ține la sertar informația despre legătura de cauzalitate între vaccinurile ARN mesager și afecțiunile cardiace. Spunem asta deoarece informația a fost asumată oficial de EMA în 5 iulie. Organizația Mondială a Sănătății a comunicat că, în perioada reuniunii dintre 5 și 8 iulie, Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat ultimele date provenind din Europa, şi a confirmat existenţa unei relaţii de cauzalitate plauzibilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager. Comunicarea s-a făcut pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului în data de 9 iulie, însă pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului din România a apărut abia în 15 iulie, atât la comunicate de presă, cât și la rubrica dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății.

Citiția AICI articolul integral

Romanian Global News

Read Previous

Încă două Hotărâri emise de CNSU au fost anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Când începe Parchetul anchetele împotriva celor care le-au aplicat în mod ilegal?

Read Next

AUR: Este Câțu deasupra Legii?