Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Ministerul Justiției: Modalitatea prin care se acordă cetățenia română se schimbă

Ministerul Justiţiei a anunţat introducerea procedurii de comunicare prin mijloace electronice în cazul solicitărilor de acordare a cetăţeniei române, după ce a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă care stabilește acest lucru, transmite Romanian Global News.

Modificarea vine după ce, anul trecut, doar puţin peste jumătate dintre adresele prin care Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie le-a trimis prin poştă pentru completarea dosarelor au avut confirmarea de primire, scrie news.ro.
„Ordonanţa de urgenţă pentru completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, prin care se introduce procedura de comunicare prin mijloace electronice în cazul solicitărilor de acordare a cetăţeniei române, a fost aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, 21 iulie. În prezent, procedura comunicării corespondenţei şi a ordinelor preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu privire la aprobarea/respingerea cererilor de acordare/redobândire a cetăţeniei române se face prin scrisoare poştală transmisă cu confirmare de primire”, arată Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.
Astfel, anual, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie transmite peste 100.000 de scrisori recomandate, majoritatea în străinătate, prin serviciile oferite de Poşta Română.
„Această procedură are câteva neajunsuri majore, cum ar fi alocarea de resurse umane unor activităţi cronofage şi randamentul scăzut, pentru că multe comunicări nu ajung la destinatar, iar retransmiterea scrisorilor generează noi costuri şi contribuie la acumularea unui stoc important de dosare care grevează activitatea Autorităţii”, explică sursa citată.
Potrivit Ministerului Justiiei, în anul 2020, din numărul total de adrese prin care Comisia pentru cetăţenie a solicitat completarea dosarelor administrative, doar în 56% din cazuri s-a întors confirmarea de primire semnată de destinatar. În 44% din cazuri, fie Poşta Română a restituit corespondenţa cu menţiuni precum „lipsă domiciliu” sau „expirat termen de păstrare”, fie nu a fost transmis Autorităţii niciun răspuns.
„Consecinţa directă a acestei situaţii este imposibilitatea soluţionării cererilor de cetăţenie respective, menţinerea acestora pe rolul Comisiei pentru cetăţenie pe termen nedeterminat, refacerea corespondenţei cu costurile suplimentare aferente, dar şi imposibilitatea respingerii cererilor ca nesusţinute, atunci când s-ar impune această soluţie”, adaugă reprezentanţii ministerului.
Ei arată că noile prevederi permit îndeplinirea procedurii de comunicare a ordinelor de acordare/redobândire a cetăţeniei române prin mijloace electronice, la adresa de poştă electronică indicată de solicitant în cuprinsul cererii depuse.
Astfel, se stabileşte dreptul solicitanţilor de a opta sub semnătură, la depunerea cererii de cetăţenie, pentru recepţionarea corespondenţei prin mijloace electronice, comunicarea fiind însoţită de semnătura electronică extinsă a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, bazată pe un certificat calificat, care va înlocui ştampila instituţiei şi semnătura preşedintelui Autorităţii.
„De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie s-a confruntat cu situaţia în care, într-un număr semnificativ de dosare de cetăţenie, au fost depuse acte de stare civilă care s-au dovedit a nu fi autentice, potrivit comunicărilor venite din partea autorităţilor străine competente, urmare a verificărilor dispuse de Comisia pentru cetăţenie. În vederea eliminării riscurilor reprezentante de situaţiile care ar putea duce la dobândirea în mod fraudulos a cetăţeniei române, în baza unor documente false, proiectul prevede în mod expres cerinţa apostilării sau a supralegalizării actelor oficiale străine depuse de solicitanţii de cetăţenie în cadrul procedurilor de dobândire a cetăţeniei române”, precizează Ministerul Justiţiei.

Romanian Global News

Read Previous

George Simion: Restricțiile acestea sunt justificate doar pentru afacerile unora şi altora. Vaccinarea copiilor este o idioțenie! Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii

Read Next

Lovitură pentru extremiștii progresiști și pentru Klaus Iohannis: Sinodul BOR condamnă obligativitatea „educației” sexuale în școli și adoptarea de către europarlamentari a Raportului Matic