Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 22, 2021

Șeful “SIE” din Ucraina a fost demis. Ultimul a s-a înecat de supărare în Egipt, după demitere! O fi fost și el “dublu”?

Foto: Oleksandr Litvinenko

Prin Decretul 303/23 iulie 2021, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit pe Oleksandr Litvinenko în funcție de șef al Serviciului de Informații Externe (SZRU). Anterior, Litvinenko ocupa postul de director al Institutului Național de Studii Strategice al Ucrainei, scrie https://www.defenseromania.ro, preluat de Romanian Global News.

În aceeași zi, prin decretul 301, Zelenski l-a demis pe Valeri Kondratiuk din funcția de șef al SZRU, funcție în care se afla din 5 iunie 2020, transmite Agerpres.
Cu doar două zile înainte, pe 21 iulie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a concediat trei adjuncți ai ministrului Apărării, iar pe 12 iulie, ministrul de interne, Arsen Avakov, și-a dat demisia din funcție după mai bine de șapte ani de mandat, locul său fiind luat de Denis Monastirski.
Potrivit biografiei, noul șef al Serviciului ucrainean de Informații Externe, Oleksandr Litvinenko, a avut mult mai puțin de-a face cu ițele ascunse ale serviciilor de informații, în comparație cu predecesorul său, deși a lucrat o perioadă de timp și la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).
Născut în 1972, la Kiev, Litvinenko a absolvit în 2013 Studiile de Apărare ale Colegiul Regal din Marea Britanie, în 2009 Facultatea de Drept a Universității Taras Șevcenko din Kiev, iar în 1994 Institutul de Criptografie, Telecomunicații și Știința Calculatoarelor (IKSI) al Academiei Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.
Cea mai mare parte a carierei, Litvinenko și-a petrecut-o în funcții la Institutul Național de Studii Strategice și Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, din care a avut raporturi mai mult indirecte cu serviciile de informații.
Pe de altă parte, predecesorul său, Valeri Kondratiuk, a lucrat în aproape întreaga sa carieră în Direcția Principală de Cercetare a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) și în SBU, din această perspectivă demiterea sa fiind o surpriză.
În același timp, uitându-ne la mandatul de un an și o lună al lui Kondratiuk la șefia SZRU, se observă că Ucraina nu a reușit să devină un candidat sigur pentru aderare la NATO și/sau UE.
Fostul șef al SZRU din perioada 2014 – 2016, Viktor Gvozd, și-a pierdut viața înecându-se (!!!!) surprinzător pe când se afla în vacanță în Egipt.

Romanian Global News

Read Previous

Li-Meng Yan, virusolog chinez care a fugit din China face acuzații explozive: SARS-CoV-2 a fost produs de armata chineză. Cine oare a dat comanda și bani pentru cercetări? Big Farma și Big Tech?

Read Next

Marele naist Nicolae Voiculeț dă cu tifla propagandei vacciniste și cutiilor ei de rezonanță!