Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Patriarhul Ecumenic la hramul comunității române din Istanbul

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a participat luni la hramul bisericii comunității române din Istanbul, unde a vorbit despre Sf. Paraschevi, lupta duhovnicească și puterea femeilor creștine de a schimba lumea prin puterea credinței și dragostei, scrie Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

Patriarhul Ecumenic l-a felicitat pe Părintele Sergiu Vlad pentru lucrarea sa roditoare în sânul comunității românești și a rostit o omilie despre Sfânta Paraschevi,
Sanctitatea Sa a afirmat că sărbătoarea sfintei „se așterne ca roua Ermonului peste căldura verii, adăugându-se la sărbătorile sfintelor pe care le comemorăm în luna iulie – douăzeci la număr”.
Patriarhul Ecumenic a spus că „am putea numi luna iulie Luna Sfintelor Femei, a căror viață ne arată cât de mult pot realiza femeile creștine când inima lor se umple de căldură, de credință vie în Hristos și de dragoste de aproapele”.
„Unele L-au mărturisit pe Hristos, altele au lucrat fapte bune pentru aproapele, iar altele au făcut educație creștină, au inspirat și înființat instituții virtuoase și au reformat societatea după duhul lui Hristos”, a adăugat el.
Referindu-se la viața Sfintei Paraschevi, patriarhul a spus că ea este un far călăuzitor nu numai pentru femei, ci pentru toți oamenii.
„Multe expresii din Noul Testament descriu viața noastră ca pe un ring de luptă. Scopul nostru este Domnul și viața veșnică întru el. (…) Iar răsplata pentru cei care se luptă bine este cununa dreptății” de la Domnul Dreptății, a continuat Sanctitatea Sa.
Nu întâmplător în imnografia sfintei se folosesc termeni care apar și în jocurile sportive.
„Dacă sportivii de la Jocurile Olimpice, cum ar fi astăzi cele la Tokyo, concurează atât de sârguincios pentru a câștiga o medalie de aur, vă dați seama cu cât mai mare ar trebui să fie propriul nostru zel și cât de mare alergarea pentru a câștiga lauda și cununa lui Dumnezeu însuși”, a spus patriarhul.
Liturghia de luni a fost precedată duminică seară de slujba Vecerniei, oficiată la biserica românilor de pe malul estic al Cornului de Aur de Mitropolitul Stefanos de Kallioupolis și Madytos, care păstorește Districtul Tatavla.
Biserica „Sfânta Muceniță Paraschevi” din fostul cartier Prikidion al Constantinopolului (azi cartierul Hasköy al Istanbulului) a fost reconstruită din temelii în 1692 de Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu.
Din biserica anterioară ctitoriei brâncoveneşti se păstrează cele patru icoane împărăteşti de pe catapeteasmă: Mântuitorul Pantocrator, Maica Domnului cu pruncul, Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfânta Muceniţă Paraschevi, ocrotitoarea bisericii.
Patriarhia Ecumenică a dat sfântul lăcaș în folosința comunității românești începând din anul 2004.

Romanian Global News

Read Previous

Conducerea Academiei Române , recunoscătoare subsecretarului de stat Irina Cajal şi preşedintelui onorific al FCER pentru participarea la evenimentul dedicat marelui om de știință Nicolae Paulescu

Read Next

AUR inițiază un pachet legislativ care să protejeze copiii de propaganda sexuală în grădinițe, școli și mass-media