Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

De ce este important postul? Îndemnul părintelui Visarion Alexa

Parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Militari (București), părintele Visarion Alexa, a explicat pe contul său de Facebook de ce este important postul pentru suflet și pentru starea noastră de sănătate a românilor, transmite Romanian Global News.

Visarion Alexa: Postul este „medicament, atât pentru trup, cât și pentru suflet”
„Iată cât sens a pus Dumnezeu în post și nu l-a făcut doar un chin, un supliciu pentru om, ci l-a făcut medicament, atât pentru trup, cât și pentru suflet.
Postul înseamnă o smulgere din dependența față de lume, pe
care o avem prin mâncare și prin toate cele ale firii, și o pregătire pentru lumea lui Dumnezeu,lume în care nu vom mai mânca, nu vom mai bea.
Maica Domnului a făcut acest lucru, a postit timp de două săptămâni înainte de Adormirea Sa. Se numește Adormire și nu moarte, pentru că moartea Ei s-a asemănat cu un somn.
Tradiția Bisericii spune că, atunci când a adormit, Maica Domnului a fost așezată într-un mormânt, la poalele Muntelui Eleon(Muntele Măslinilor) și de acolo trupul Ei a fost ridicat la Cer de către Fiul Său.
Maica Domnului, spune Biserica, este al doilea om ce a fost înviat, după Mântuitorul.
Această pregătire prin care trecem timp de două săptămâni, ar fi potrivit să o legăm nu numai de Adormirea Maicii Domnului ci și de momentul morții noastre, pentru că, e o certitudine, va veni un ceas când fiecare dintre noi va părăsi lumea aceasta.
Este un moment foarte potrivit, așadar, să medităm la moartea noastră, pentru că, stând față în față cu acest gând al morții noastre, vom învăța să punem accent pe lucrurile cu adevărat importante din viață, vom învăța să valorizăm fiecare zi, să apreciem fiecare moment trăit.
Se spune că perioadele acestea de post reglează omul nu numai din punct de vedere spiritual, ci și din punct de vedere biologic. În perioada postului, restricționând mult aportul de hrană, se produce un adevărat miracol în organismul nostru.
Dacă vă veți face analizele înainte de post și după el, veți observa că mari transformări se petrec în organismul nostru.
Iată cât sens a pus Dumnezeu în post și nu l-a făcut doar un chin, un supliciu pentru om, ci l-a făcut medicament, atât pentru trup, cât și pentru suflet.
Sufletul nostru se va trezi mai puternic, după o perioadă de două
săptămâni în care sporim atenția noastră pentru toate cele duhovnicești. Parohiile rostesc rugăciuni puternice în perioada aceasta.
În fiecare dimineață, săvârșim Sfânta Liturghie, iar seara, citim Paraclisul Maicii Domnului și sigur că un creștin-ortodox nu poate- sufletește, cel puțin- sta departe de viața parohiei din care face parte.
Chiar de te afli la serviciu, bine ar fi ca gândul tău să fie și în Biserică, alături de ceilalți frați, care se roagă și pentru tine.
Postul devine astfel o emancipare și o revigorare sufletească și biologică și v-aș ruga să-l priviți cu multă grijă și considerație, să-i dați sens adânc, nu să rămână doar o dietă.
Omul care nu este conștient că moare, că va veni un ceas când va părăsi lumea aceasta, strică tot sensul existenței lui, pentru că pune accente foarte proaste, rătăcește ani de zile.
Dacă ar ști omul cât de puține lucruri contează cu adevărat pentru existența lui, ar fi extrem de mulțumit cu viața pe care o are.
Pune ghemul de gânduri , de frământări și griji lumești care te stăpânesc într-o zi, în adâncul acestui post și vezi ce rămâne din el.
Postul acesta să vă aducă echilibru sufletesc, să adauge o treaptă sufletească, să revitalizeze organismul lipsit de chef, lipsit de sens și să-i redea puterea la care am fost chemați de Bunul Dumnezeu!, a scris părintele Visarion Alexa pe contul său de Facebook.

Romanian Global News

Read Previous

102 ani de neuitare! Pe 4 august 1919 Armata Română cucerea Budapesta și distrugea regimul bolșevic instaurat în Ungaria

Read Next

Un reputat medic și profesor, Geza Molnar, fost președinte al al Societății Române de Epidemiologie spune că în România miroase a dictatură. Oare cum au scăpat românii de ultimul dictator? Cine își mai amintește? Atenție amatorilor și slugilor lor…