Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 7, 2021

Au condus 3.000 de kilometri pentru a se ruga la mormintele prizonierilor români din Primul Război Mondial

Ieromonahul Ioan Popoiu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Germaniei, și Protosinghelul Athanasie Ulea, preot misionar la Centrul Bisericesc din München, au făcut săptămâna trecută un pelerinaj de 3.000 de kilometri pe urmele soldaților români care au murit în Primul Război Mondial în lagărele de prizonieri din Prusia și Silezia, transmite Romanian Global News.
În aceste regiuni, situate inițial în Germania, iar astăzi pe teritoriul Poloniei, se află cimitirele cu cele mai multe morminte românești din Primul Război Mondial.
Cei doi ieromonahi au vizitat 11 cimitire, unde au oficiat slujba parastasului în memoria compatrioților care și-au sfârșit viața departe de țara-mamă.
Călătoria a avut ca scop și documentarea pentru un studiu dedicat mormintelor soldaților români prizonieri de război în fostele imperii German și Austro-ungar.
„Îți creează o impresie foarte puternică să vezi hectare întregi de cruci desfășurându-se sub ochii tăi”, a declarat pentru Basilica.ro Părintele Ieromonah Ioan Popoiu.
„Am observat o diferență clară între cimitirele din sud și cele din nord. În sud românii au morminte individuale, în timp ce în nord cimitirele sunt mai prost întreținute, iar prizonierii sunt înmormântați în gropi comune peste care a crescut pe alocuri pădure. Conducătorii lagărelor din sud păreau mai interesați de deținuți decât cei din nord”, a mai menționat ieromonahul.
„Pe mine m-a impresionat faptul că în toate pomelnicele pe care le-am citit numele erau de tineri cu vârste între 25 și 35 de ani, unii chiar de 18 ani”, a spus Părintele Protosinghel Athanasie Ulea. „Erau copii departe de părinții lor, soți departe de soțiile lor, de copiii lor mici.”
Prezentăm mai jos inventarul realizat de ieromonahii români în Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.
• Świętoszów (Neuhammer): 199 de soldați români din Primul Război Mondial, cunoscuți cu numele, dar ale căror morminte individuale nu mai există.
• Łambinowice (Lammsdorf): cimitirul din afara României cu cele mai multe morminte. românești din Primul Război Mondial – 2.607 morminte, din care 2.595 cu nume, renovate de Armata Română în Anul Centenar al Marii Uniri (2018) – conform filmului documentar „2607”
• Katowice (Kattowitz): 20 de români cunoscuți cu numele.
• Myśłowice (Myslowitz): în cimitirul parohial sunt marcate cu nume românești 71 de pietre funerare, în cazul altor câteva existând presupunerea că sunt tot românești.
• Lidzbark Warmiński (Heilsberg): 506 morminte românești, multe dintre ele identificabile după pietrele funerare, păstrate azi numai în parte, și un monument funerar (cruce din piatră) ridicat la inițiativa unor români.
• Pasłęk (Preussische Holland): 160 de morminte de români în morminte imposibil de identificat. Doar în spatele noului monument funerar ridicat de curând, pe o parcelă care nu a fost nivelată și pe care a crescut o pădurice, se pot încă vedea movilele de pământ indicând vechile gropi comune.
• Gdańsk (Danzig): 67 de români decedați, potrivit unei liste disponibile pe site-ul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor. Încercarea de identificare a mormintelor din Cimitirul Memorial Zaspa și din Cimitirul Garnizoanei (Cmentarz Garnizowony) au rămas fără rezultat, parastasul având loc la crucea ridicată în oraș pentru toți cei ce au murit în Primul Război Mondial.
• Tuchola: 2.447 de români, potrivit Oficiului Național pentru Cultul Eroilor. Din păcate cimitirul se află într-o stare gravă de degradare, păstrându-se numai câteva pietre funerare adunate în jurul unui monument închinat tuturor celor îngropați aici.
• Czersk: 1.049 de români, pe nenumăratele gropi comune păstrându-se cruci având uneori tăblițe cu numele (de familie) și rangul militar a până la cinci soldați.
Czarne (aproape de vechiul lagăr german din Hammerstein, astăzi în apropierea unei garnizoane militare poloneze, pe un drum greu marcat și accesibil doar cu ajutorul localnicilor): 7 nume românești, fiindcă pietrele funerare de pe gropile comune au devenit aproape ilizibile.
• Stargard Szczeciński: 23 de ostași români cunoscuți cu numele, însă pe plăcile funerare au fost identificați numai cinci dintre ei.
Românii înmormântați în aceste cimitire au fost luați prizonieri pe teritoriile românești disputate de țara noastră cu Puterile Centrale și au fost duși în lagărele din Prusia și Silezia. Au ajuns acolo în ultimele două luni ale anului 1916, iar până la jumătatea anului următor au murit, majoritatea de foame sau de boli.

Romanian Global News

Read Previous

Românii din Ucraina către conducerea R. Moldova: “Vă rugăm să aveți curajul să recunoașteți adevărul și să acționați ferm în vederea modificări grabnice a art.13 din Constituție”

Read Next

14 republicani cer demisia lui Biden pentru haosul din Afganistan