Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a pregătit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Ce se reproșează guvernului PNL-USR-UDMR în problema românilor de pretutindeni?

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a pregătit moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, sub genericul „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, și o va înmâna spre semnare parlamentarilor de la toate partidele, astfel încât să fie depusă în primele zile ale sesiunii parlamentare de toamnă, transmite Romanian Global News.

AUR consideră că Guvernul Cîțu trebuie să plece de urgență de la conducerea țării pentru că a produs daune uriașe la nivelul economiei, care vor duce la sărăcirea românilor, dar și în ceea ce privește împrumuturile, fondurile europene și PNRR. Totodată, vaccinarea forțată, introducerea educației sexuale la vârste fragede, deteriorarea relației cu românii de pretutindeni sunt alte aspecte de care Guvernul Cîțu este responsabil și pentru care trebuie să fie debarcat.

Ce se reproșează guvernului PNL-USR-UDMR în problema românilor de pretutindeni:

“Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Guvernul nepăsării naționale și-a arătat măsura neputinței și în raport cu românii de pretutindeni, atât cei care trăiesc în țările vecine României, cât și cei plecați la muncă pe tot cuprinsul Europei.
După ce guvernele din ultimii 30 de ani au izgonit peste graniță peste 5 milioane de români făcându-i să plece de acasă pentru a-și putea asigura ziua de mâine, prin plecarea lor creând o problemă de securitate națională gravă, guvernul Cîțu pune capac peste această adevărată dramă națională, alocând pentru acești români o sumă derizorie, în bătaie de joc, și care arată măsura exactă a interesului pe care guvernul PNL-USR-UDMR îl are pentru diaspora românească.
Copii lăsați fără părinți, părinți lăsați fără copii și o țară lăsată fără români! Asta este politica unui guvern criminal care trebuie să plătească. Și trebuie să plătească repede pentru a limita distrugerile făcute.

Bătaia de joc a acestui guvern la adresa românilor de pretutindeni este reliefată și mai clar de modul în care acest guvern, în „buna” tradiție a guvernelor precedente, s-a raportat la Basarabia și la comunitățile istorice din jurul frontierelor și Balcani.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituții strategice menite să-i sprijine identitar, cultural, mediatic și spiritual pe cei circa 4 milioane de români de la răsărit de Prut, pe cei circa 2 milioane de români din comunitățile istorice și pe cei peste 5 milioane de cetățeni români plecați în străinătate, nu au fost capabile să răspundă imperativelor majore în domeniu.

Să luăm cazul Republicii Moldova.
Bugetul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) pe anul 2021, în valoare de 1,6 milioane lei, a fost repartizat suspect de disproporționat, fără precedent în istoria instituției. Astfel, circa 2/3 din fondurile alocate au fost direcționate către firme și asociații din interiorul României și doar 1/3 îi au ca destinație pe românii din Republica Moldova și organizațiile lor reprezentative. Acest fapt vine în răspăr cu politicile statului român privind relațiile sale cu românii din Republica Moldova.

Două entități din România (Asociația CreativePedia din satul Comana, județul Giurgiu, recent înființată, și SRL Quantum Media Creative), despre care presa a scris că ar fi apropiate de conducerea DRRM, urmează să primească 595 000 lei, deci 38,23% din totalul bugetului alocat DRRM în 2021, adică exact cât ar urma să primească milioanele de români din Republica Moldova. Aceste disproporții majore, fără precedent în istoria de după 1989, sunt susceptibile de corupție la nivel înalt și complicitate fățișă cu interesele Kremlinului în spațiul românesc.

Pentru prima dată după 1989, DRRM a decis anul acesta sistarea sprijinului către cea mai mare parte a presei scrise de limbă română din Basarabia, sabotând astfel crearea spațiului informațional comun al României cu Republica Moldova și favorizând indirect agresiunea mediatică rusă și războiul hibrid purtat de Moscova împotriva Republicii Moldova și a milioanelor de români dintre Nistru și Prut.

Mitropolia Basarabiei, singura structură românească interbelică reactivată la răsărit de Prut, reprezintă o resursă prețioasă și de neînlocuit pe linia confruntării centrului de putere de la Moscova cu Occidentul. Spre deosebire de anii anteriori, guvernul Cîțu a refuzat sprijinirea adecvată a Mitropoliei Basarabiei, comițând astfel o eroare strategică prin care s-a manifestat ca un complice al Rusiei lui Putin.

Cu toate că Opoziția a tras un puternic semnal de alarmă și a sesizat oficial Guvernul Cîțu asupra cazului deosebit de grav produs la DRRM cu ocazia primei sesiuni de finanțare din 2021, acesta nu a reacționat prompt și adecvat, conform atribuțiilor legale, în acest caz susceptibil de corupție și complicitate cu interesele Moscovei în regiunea noastră. Este încă o dovadă a nepăsării, ca să nu spun mai mult, a acestui guvern anti-național.

În timpul guvernării Cîțu, procesul de redobândire a cetățeniei române de către românii din cele 11 județe ale României anexate de fosta URSS s-a diminuat semnificativ. Dezinteresul manifestat de politica externă a guvernului Cîțu față de repararea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov și pentru readucerea acasă sau păstrarea populației românești în teritoriile răpite arată nu doar nepriceperea acestui guvern, ci faptul că în spatele lui stau interese străine de interesul național românesc.

Vi se pare o caracterizare prea drastică? Cum poți caracteriza altfel un guvern care nu a prevăzut în Legea bugetului de stat pentru anul 2021 fondurile necesare continuării Programului de burse identitare acordate elevilor români din Ucraina în anul de învățământ 2020-2021 (clasele I-IV) sau elevilor români din alte state în care există învățământ public în limba română, ca Serbia și Ungaria?
Comunitatea românească din Ucraina este cea mai numeroasă dintre comunitățile noastre istorice din jurul actualelor frontiere, însumând circa jumătate de milion de persoane. Acestea sunt supuse unui proces puternic de asimilare forțată, mai cu seamă după adoptarea noii legi ucrainene a educației, care a făcut obiectul criticilor Comisiei de la Veneția și care urmărește desființarea învățământului în limba română.
Comunitatea românească din Serbia este numeric a doua comunitate istorică, însumând circa 350 000 de persoane, totuși ea nu beneficiază de sprijinul cultural și identitar adecvat al României ca stat înrudit.
Această situație contravine Programului de guvernare al coaliției de guvernământ, care prevede: „Reformarea politicii de acordare a burselor pentru cetățenii Republicii Moldova și, respectiv, pentru etnicii români din afara granițelor – extinderea actualului program pentru românii din Ucraina și la românii din alte comunități istorice”.
Guvernul Cîțu nu a răspuns adecvat cererilor românilor din Ucraina și Serbia și nu a condiționat politic sprijinul acordat acestor state în parcursul lor european și către NATO de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv a drepturilor minorităților naționale, în speță a celei românești. Guvernul nu a reacționat adecvat, prompt și eficient nici în cazurile tot mai frecvente de persecuție deschisă îndreptată împotriva liderilor comunităților românești din Serbia și Ucraina.
De asemenea, Guvernul Cîțu a sabotat aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 492/2004 în partea referitoare la înființarea Institutului Cultural Român din Kiev și a filialei acestuia de la Cernăuți.

Situația dramatică a comunităților istorice românești din Ucraina, Serbia, Grecia, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, Croația sau Ungaria, unde milioane de români, aromâni, meglenoromâni și istroromâni sunt asimilați și deznaționalizați de statele respective, nu a trezit nicio emoție în conștiința domnului Cîțu.

Să spunem și câteva lucruri despre modul în care a tratat acest guvern al nepăsării naționale diaspora emergentă.

Guvernul Cîțu a continuat politicile de livrare în exterior a forței de muncă ieftine din România, în condițiile în care exodul românilor în străinătate situează țara noastră pe primul loc în lume ca rată a expatrierii pe timp de pace. Bugetul modest alocat Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni relevă importanța derizorie pe care le-o acordă guvernul Cîțu românilor nevoiți să ia calea străinătății, necesității asistării lor cultural-identitare în țările de destinație și facilitării reîntoarcerii lor definitive în România.

Cu instituții fantomă, cu șefi în fruntea acestor instituții care habar nu au de problematica românilor de pretutindeni, cu alocări bugetare de care UDMR-ul râde în hohote comparându-le cu sumele alocate de Budapesta maghiarilor din afara Ungariei, cu politici falimentare, guvernul Cîțu a făcut praf spoiala de interes pe care România părea să o mai aibă pentru cei peste zece milioane de români din afara actualelor frontiere.

Dintr-un instrument al propășirii propriului popor, Guvernul Cîțu a devenit un instrument al distrugerii propriului popor din interiorul frontierelor, dar și al poporului român de dincolo de frontiere!

Să mai vorbim de lipsa de reacție a d-lui Cîțu în fața comparării inacceptabile de către președintele Ungariei a invadării Crimeei de către Rusia cu unirea Transilvaniei cu România prin Tratatul de la Trianon? Se puteau zice multe; dl Cîțu n-a scos un sunet, deși era de față.

Guvernul Cîțu a trădat interesele naționale românești și pentru asta trebuie înlăturat..

„Guvernul Cîțu trebuie să părăsească cât mai repede Palatul Victoria pentru că este un pericol la adresa românilor. Vom începe strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură astăzi, la sesiunea comună a Camerei Deputaților și Senatului, și sperăm ca până la sfârșitul săptămânii viitoare, românii să fie eliberați de acest guvern. Colegii de la minorități, colegii de la UDMR, USRPLUS, de la PSD și chiar și din interiorul PNL, dacă sunt într-adevăr nemulțumiți, ar trebui să nu îl mai lase pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru și să dea voturile pentru această moțiune de cenzură”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Deși a jurat să respecte legile României și să slujească interesele românilor, guvernul actual tocmai asta nu face. Vedeți exemplul legii pensiilor sau al legii alocațiilor pentru copii. Acest guvern găsește bani pentru tot felul de lucruri inutile, nu și pentru cei care au muncit în țara asta și care acum ar trebui să își trăiască bătrânețea cu demnitate, sau pentru generațiile care înseamnă viitorul țării”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Bătaia pe ciolanul numit România se încinge între șacalii din PNL-USR-UDMR

Read Next

CANADA: REVOLTA PROFESORILOR UNIVERSITARI ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINĂRII. ÎN ROMÂNIA DE CE NU VEDEM O ASEMENEA SCRISOARE?