Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Ion Spânu: AUR – fascist? Sau Iohannis succesorul Grupului Etnic German?

Singura organizație din România care a fost declarată fascistă la Tribunalul de la Nürnberg a fost „Grupul Etnic German” (GEG), motiv pentru care, prin Decretul Regelui Mihai, organizația a fost scoasă în afara legii și toate proprietățile sale au fost confiscate de statul român, scrie Ion Spânu în www.cotidianul.ro, preluat de Romanian Global News.

După Revoluția din decembrie 1989, „Forumul Democrat al Germanilor din România” (FDGR) a cerut și a obținut de la instanță statutul de succesor și moștenitor al GEG.
În mod normal, toate organizațiile evreiești din România și chiar din întreaga lume care condamnă antisemitismul ar fi trebuit să protesteze și să încerce să anuleze acea sentință a Judecătoriei din Sibiu.
Nimeni însă n-a făcut pînă astăzi acest lucru elementar, deși un dosar prin care se cere ancheta judecătoarelor care au dat sentința în favoarea FDGR există la SIIJ încă din anul 2019:
Această indiferență generală a dus la promovarea fostului președinte al FDGR, implicit și succesor al „Grupului Etnic German”, pînă la funcția supremă în stat, cea de Președinte al României!
În schimb, asistăm în aceste zile la o nouă etichetare a unui partid politic, „Alianța pentru unirea românilor” (AUR) ca fiind NEOFASCIST, ANTISEMIT și EXTREMIST, după ce ani de zile PSD a fost etichetat ca fiind „Ciuma roșie”, chiar de către Klaus Iohannis și PNL, deși tocmai această sintagmă vine din arsenalul ideologilor fasciști ai lui Hitler!
Portdrapelul acestei noi etichetări a partidului AUR este acel ALEXANDRU MURARU, reprezentant special al guvernului în problema antisemitismului, fratele geamăn al lui Andrei Muraru, actualul ambasador al țării în SUA, care a fost chiar consilierul prezidențial al lui Klaus Iohannis!

O făcătură politică-pericolul antisemitismului în România

Avînd în bagajul intelectual un puternic sentiment antiromânesc, Alexandru Muraru n-a ezitat să transmită „omologilor” săi din UE și SUA un mesaj fals despre existența în România a unui partid parlamentar „neofascist, xenofob, antisemit”, cu trimitere la AUR: „Am informat oficial, astăzi, omologii mei, reprezentanții speciali ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București – USR-PLUS, în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european. Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexual”!
Inconștientul acesta nici măcar nu realizează consecințele declarațiilor sale pentru România, țară membră a UE și NATO, în care așa-zisul sentiment antisemit este cu totul izolat, la fel ca în orice altă țară.
O simplă consultare pe Wikipedia despre fascism i-ar putea domoli avîntul lui Alexandru Muraru: „Fasciștii sprijină violența, războiul și militarismul, ca furnizor de transformare pozitivă în societate, de aducerea unui nou spirit, educație, insuflarea unei dorințe de a domina în caracterul oamenilor și crearea de camaraderie națională prin intermediul serviciului militar. Fasciștii văd violența și războiul ca acțiuni care creează regenerare, spirit și vitalitate națională”. Sînt citate în acest fragment două cercetări binecunoscute în occident, aparținînd lui Aristotle Kallis (Fascist Ideology: Territory and Expansionism in Italy and Germany, 1922-1945. New York, USA: Routledge, 2000. Pp. 39-40) și Roger Griffin (Fascism: Fascism and culture. London, UK; New York, USA: Routledge, 2004. p. 185).
Unde a văzut Alexandru Muraru în spațiul politic românesc astfel de abordări ideologice? La AUR în nici un caz, cum de altfel nu se întîlnesc la nici un partid parlamentar din România!

FDGR şi FDGS – entităţi distincte care moştenesc ilegal „Grupul Etnic German” (I)

În schimb, Muraru putea să vadă tot pe Wikipedia o observație interesantă: „După al Doilea Război Mondial, puține partide au avut curajul de a se descrie ca fasciste. În schimb, termenul a ajuns să fie folosit la modul peiorativ de către oponenții politici”!
Asta face și Alexandru Muraru, reprezentant al premierului Florin Cîțu: folosește termenii „neofascist”, „extremist” și „antisemit” împotriva unor oponenți politici ai PNL, partid din care face parte și el!
Aceste etichetări periculoase pentru spațiul politic românesc de azi precum „Ciuma roșie” sau „partid neofascist și extremist” nu arată doar inconștiența celor care le folosesc, ci și o suficiență a limbajului ce denotă fie incultură politică, fie rea credință față de țara căreia îi aparții și vrei s-o reprezinți.

Romanian Global News

Read Previous

Igor Gorgan, șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost destituit din funcție. Mergea des la Ambasada Rusiei la Chișinău…

Read Next

Va juca PSD de partea românilor sau de partea Sistemului?