Un nou studiu israelian, în variantă preliminară, a constatat că persoanele care au contractat boala și au imunitate naturală la COVID-19 ar sunt de 13 ori mai puțin susceptibile la a contracta din nou virusul respirator decât cei care au fost doar vaccinați împotriva bolii, scrie Shawn Fleetwood într-un articol în The Federalist. tradus de Tribuna.us și preluat de Romanian Global News.
Realizat de cercetători de la Maccabi Healthcare și Universitatea din Tel Aviv, studiul a constatat că, atunci când se compară persoanele infectate anterior cu virusul și cele care au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cei cu infecție naturală sunt mai protejați împotriva variantei Delta și reinfectării.
„Persoanele vaccinate contra SARS-CoV-2, care nu fuseseră infectate anterior, au prezentat un risc de infectare cu varianta Delta de 13,06 ori mai mare decât cei care au trecut prin boală, dacă primul eveniment (infectare sau vaccinare) a avut loc în ianuarie și februarie 2021“, se preciza în studiu.
Riscul era crescut semnificativ și în ceea ce privește forma simptomatică a bolii. Când a avut loc o infectare înainte de vaccinare (din martie 2020 până în februarie 2021), s-a demonstrat o scădere a imunității naturale, cu toate acestea, riscul de infectare pentru cei vaccinați fără a fi trecut prin boală era de 5,96 ori mai crescut, iar de a dezvolta o formă simptomatică de 7,13 ori mai mare.“
Studiul a constatat, de asemenea, că persoanele care au fost doar vaccinate „prezentau, de asemenea, un risc mai ridicat de spitalizare datorită COVID-19, comparativ cu cele care au avut boala“.
Concluzia cercetărilor a fost că „imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, formelor simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, comparativ cu imunitatea indusă de vaccinul cu două doze BNT162b2“ și că „persoanele care au trecut prin boală și li s-a administrat o singură doză de vaccin, au obținut o protecție suplimentară împotriva variantei Delta.“
Deși Ministerul Sănătății din Israel a declarat că varianta Delta este mai probabil să provoace reinfectare la pacienții recuperați după COVID-19 decât variantele anterioare, datele arată că imunitatea naturală rămâne eficientă în a oferi o protecție robustă împotriva virusului.
La rândul său inventatorul tehnologiei ARNm, Dr. Robert Malone, a reafirmat că imunitatea naturală este mult mai eficientă decât vaccinurile anticovid pentru a ține virusul la distanță, informează LifeSite News.
Dr. Robert Malone M.D., M.S. a declarat sâmbătă pentru Stephen K. Bannon de la Real America’s Voice că, potrivit noilor date pe care le-a primit, „imunitatea naturală este de aproximativ 20 de ori mai mare decât este vaccinul”.
Malone i-a mai spus lui Bannon că este de acord cu persoanele care numesc inocularea cu ARNm „terapie genetică”.
„Este o terapie genică aplicată la vaccinuri”, a confirmat el și a adăugat că înțelege reticența multor oameni de a face vaccinuri cu ARNm.