Breaking News :

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

octombrie 16, 2021

Cătalin Sturza: De ce segregarea prin ‘pașapoartele verzi’ Covid-19 este discriminatorie, nefondată și periculoasă

„Certificatul verde” Covid-19 ne încalcă drepturile constituționale și pune primejdie buna funcționare și echilibrul unei societăți democratice. Pe lângă faptul că acest certificat duce la stigmatizarea unor categorii sociale, nu are o justificare științifică și este, din punct de vedere epidemiologic, ineficient, scrie Cătălin Sturza în https://www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian global News.

 1. Segregarea populației în două grupuri nu este sub nici o formă acceptabilă. Segregarea înseamnă că o categorie de oameni poate să aibă anumite drepturi, în timp ce altora li se neagă și restricționează aceleași drepturi, în mod arbitrar (a se vedea și punctele 2 și 3 de mai jos). În mentalul colectiv segregarea are o conotație extrem de negativă.
 2. Nu există nici o justificare medicală pentru „certificatul verde”. Conform datelor CDC, persoanele vaccinate au aceeași încărcătură virală și transmit boala la fel ca nevaccinații, dacă se îmbolnăvesc de Covid-19. Fapt confirmat, recent, și de medicul Alexandru Streinu-Cercel printr-o declarație în Parlamentul României. Empiric, vedem cum numeroase persoane vaccinate fac boala sau chiar ajung la spital cu forme grave – de exemplu, o știre recentă din Turnul Sfatului arăta că 63% dintre cazurile pozitive din sistemul medical din Sibiu sunt vaccinate. Așadar, „certificatul verde” nu are la bază nici o justificare medicală sau științifică legată de oprirea sau limitarea molimei; cu atât mai mult în condițiile în care persoanele vaccinate dar testate pozitiv cu Covid-19 sunt exceptate în România de la obligația de a se testa sau carantina.
 3. Dacă epidemia actuală s-ar fi comparat cu o epidemie de ciumă (cum au încercat să ne facă să credem o parte a mass-media) sau cu alte molime din istorie, nu ar fi fost necesare presiunile în sensul vaccinării și nici politica de tip segregare: presupunând că s-ar fi descoperit un vaccin eficient, oamenii s-ar fi înghesuit să ceară vaccinul și nu ar fi trebuit constrânși în nici un fel să îl accepte. Dacă, pe de altă parte, epidemia e mai puțin gravă și nu se compară cu alte molime din istorie, înseamnă că oamenii își pot evalua singuri, fiecare în parte, raportul dintre riscuri și beneficii, în ceea ce privește decizia vaccinării. În această situație, segregarea și presiunea iarăși nu sunt nici necesare, nici justificate.
 4. Unii oamenii se tem mai mult de efectele negative ale virusului. Alții se pot teme mai mult de potențialele efecte negative ale vaccinului sau au alte probleme de sănătate sau contraindicații. Și o poziție, și cealaltă sunt la fel de legitime. Nu doar unii au dreptul să fie prudenti și să ia o decizie în funcție de modul în care își evaluează propria situație de risc. Și ceilalți au același drept la prudență și la consimțământ informat, cât timp vorbim despre un act medical informat – ceea ce este și trebuie să rămână vaccinarea. Oamenilor care aleg să fie prudenți, într-un sens sau altul, nu li se poate forța mâna prin obligativitate directă sau indirectă. Așadar, exercitarea unor presiuni indirecte în sensul vaccinării, inclusiv prin segregarea medicală (sau politică), nu este etică și nu poate fi justificată.
 5. Din punct de vedere legal, impunerea acestor „certificate verzi” Covid-19 și consecințele de mare amploare pe care le au constituie în mod clar o violare a drepturilor constituționale și a libertăților civice, precum integritatea corporală, principiul nediscriminării și libertatea de mișcare. Deoarece nu există o dată limită oficială sau legală a aplicării „certificatului verde” Covid-19, nu există nici un motiv să credem că societatea noastră nu se va îndepărta de la standardele democratice, devenind tot mai restrictivă. Cu atât mai puțin să credem că aceste măsuri nu ar putea să fie extinse în viitor sau că ele vor dispărea.
 6. O dată ce „pașaportul verde” Covid-19 ar fi acceptat, orice drept constituțional ar putea fi de acum încolo eludat, atunci când o „justificare” precum sănătatea publică ar fi invocată. Este ceva de care majoritatea oamenilor, în special juriștii, în general se tem. Cu atât mai mult în contextul unei pandemii, frica poate fi folosită (în mod cu totul nejustificat) ca instrument pentru a-i incita pe oameni să renunțe la orice gândire rațională, să își cedeze o parte din drepturile și libertățile fundamentale și să accepte controlul disproporționat și neconstituțional al autorităților.
 7. Nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont că însuși Consiliul Europei nu recomandă vaccinarea obligatorie, „certificatele verzi” de vaccinare și discriminarea în funcție de statutul de vaccinare. Prin rezoluția 2361/2021 a CE se interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva Covid-19 și se prevede că vaccinarea nu poate fi utilizată pentru a îi discrimina pe cei care nu se vaccinează. „Certificatele verzi” trebuie utilizate numai în scopul desemnat de monitorizare a eficacității vaccinului, a efectelor secundare și a evenimentelor adverse (punctul 7.5.2.)
  Să remarcăm și poziția lui Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care susține că o astfel de Ordonanță de Urgență, care reglementează restrângerea unor libertăți și drepturi fundamentale, nu poate avea temei legal, conform Constituției. Iar Avocatul Poporului, dna Renate Weber, a arătat că „pașapoartele verzi” sunt discriminatorii, în special după măsura eliminării testelor.
  Sistemul bazat pe „certificatul verde” Covid-19 nu se mulțumește, așadar, să facă o distincție juridică nejustificată între vaccinați și nevaccinați (discriminând cetățenii pe baza datelor lor medicale care, din rațiuni de confidențialitate, nici măcar nu ar trebui solicitate); și să încalce niște linii roșii sociale și morale (segregarea nu poate fi în nici un fel acceptată); dar mai este și ineficient. Rezultatul este ostracizarea persoanelor care din diverse motive aleg să nu se vaccineze, stigmatizarea și marginalizarea acestora, ca inamici ai sănătății publice. Acest tip de retorică și de abordare de dezbinare din partea autorităților este incredibil de primejdioasă. De aceea, vă solicităm să respingeți în cadrul Camerei Deputaților OUG 68/2021 prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital privind Covid-19.

Romanian Global News

Read Previous

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Liniștea de la Cotroceni este vînt în pupă pentru Arafat & Co. Arafat trebuie demis!

Read Next

Varujan Vosganian îi arată obrazul lui Klaus Werner Iohannis!