Breaking News :

Camera Deputaţilor a votat inițiativa AUR de înfiinţare a unei comisii care să ancheteze achiziţiile publice făcute în pandemie de Ministerul Sănătăţii. PNL-Câțu și UDMR au votat împotrivă! Prietenii știu de ce!!!

Ticăloșia conducerii Comisiei Europene față de contribuabilii europeni, adică față de noi! Europarlamentarul Chris Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE, pentru a nu se vedea clauzele

Senatorul Claudiu Târziu: Cine e vinovat pentru morții din spitale? De ce antiviralul oferit de George Becali, care salva vieți, a fost refuzat?

Cum a pus Big Farma mâna pe PSD! Cel mai mare partid din România nu mai este al românilor! Lista doctorilor sponsorizați de Pfizer: Rafila și Cercel abonați la banii Big Pharma

Incredibil! Lucian Bode a adus numai la acest sfârșit de săptămână pe puțin 20.000 de votanți pentru AUR!

Trompetele propagandei dictaturii Covid mituite de Iohannis, Orban și Câțu! Cine și cât a luat pentru manipularea populației!

Senatul francez a RESPINS proiectul legislativ antinațional al marxiștilor privind vaccinarea Covid obligatorie. Va avea Big Farma majoritate în Parlamentul României?

Manifestul contra vaccinării obligatorii a plecat spre toți parlamentarii din România. Continuăm strângerea de semnături! Comentarii ale românilor: „Vaccinarea este facultativă, libertatea este obligatorie!”

Avertisment: Nu participați la o lovitură de stat parlamentară, respingeți certificatul verde. În caz contrar, contrareacția majorității va fi imprevizibilă

România: Guvernul Cîțu a fost demis. 281 de parlamentari de la PSD, AUR și USR au votat moțiunea de cenzură inițiată de PSD

MANIFESTUL INTELECTUALILOR din România împotriva vaccinării obligatorii: Virgiliu Gheorghe, dr. Anca Nițulescu, dr. Mihaela Secară, dr. Geanina Hagima, dr. Mihai Tîrnoveanu, dr. Adrian Cacovean, Iulian Capsali și sute de alți semnatari. SEMNAȚI AICI

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia recunoaște că vaccinul anti-Covid este ineficient: Persoanele vaccinate au murit din cauza variantei Delta la o rată mult mai mare decât persoanele nevaccinate

Peste 5.000 de medici din întreaga lume au semnat o declarație prin care acuză guvernele, corporațiile și asociațiile medicale de CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII: Mii de oameni puteau fi salvați în timpul pandemiei dacă primeau tratamentul corect

Pe 2 octombrie ieșiți în stradă dacă vreți să mai fiți liberi! Dictatura medicală instaurată prin ticăloșia și complicitatea unora ca Iohannis, Câțu, Arafat, Rafila sau Cercel trebuie combătută ! Și dictatura lui Ceaușescu a căzut tot ieșind în stradă!

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

decembrie 2, 2021

Nicu Popescu & Serghei Lavrov love la Moscova. Legat de trupele de ocupație, noi ne facem că cerem voi vă faceți că ascultați și rămâne tot așa!

Integrarea în Uniunea Euroasiatică și neutralitatea R. Moldova au fost condițiile cerute de Serghei Lavrov și, se pare, acceptate de N. Popescu în întâlnirea pe care cei doi au avut-o la Moscova, transmite Romanian Global News.

Nicu Popescu și Serghei Lavrov au semnat la Moscova declarația comună a miniștrilor de Externe din R. Moldova și Federația Rusă, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între R. Moldova și Federația Rusă. Totodată, cei doi oficiali au semnat și planul consultărilor între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) și Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Federației Ruse pentru anii 2022 – 2023. Semnarea acestor documente a fost anunțată la Moscova și în limba română.

Cei doi oficiali au afirmat, în cadrul unei conferințe comune de presă, că părțile optează pentru un dialog „constructiv și pragmatic”, în interesele R. Moldova și ale Federației Ruse.

„Am convenit să promovăm și pe viitor parteneriatul dintre cele două țări în diferite domenii, în conformitate cu acele declarații făcute de noul președinte al R. Moldova, doamna Maia Sandu – relații pragmatice de colaborare, în interesul popoarelor noastre. Noi am auzit astăzi de la colegii noștri că va fi păstrat echilibrul în privința integrării în Uniunea Euroasiatică și Uniunea Europeană. Noi am confirmat respectul nostru față neutralitatea R. Moldova, așa cum e stipulat în Constituția R. Moldova. Am salutat dorința autorităților de la Chișinău de a construi relații pragmatice. Ne întâlnim cu două zile înainte de cea de-a 20 aniversare de la semnarea Acordului de prietenie și colaborare dintre cele două state și am ajuns la concluzia că acest document își păstrează menirea sa. Am discutat despre comerț și colaborarea economică dintre cele două părți. Am constatat că, după căderea de anul trecut, se atestă o creștere a schimbului de mărfuri”, a precizat Lavrov.

De asemenea, șeful diplomației ruse a menționat că s-a discutat despre cooperarea în ceea ce privește luarea unor măsuri pentru stoparea pandemiei COVID-19: „Suntem pregătiți să acordăm susținere prietenilor noștri moldoveni, inclusiv livrarea vaccinurilor rusești”.
Lavrov a mai adăugat că Rusia va continua să fie mediator și garant în reglementarea problemei transnistrene. „Mizăm că în viitorul apropiat va avea loc o întâlnire oficială în cadrul formatului 5+2. Deja de doi ani nu au mai fost întâlniri în acest format. Am simțit că R. Moldova este interesată de reluarea discuțiilor în acest format”, a punctat sursa citată.
De partea cealaltă, vicepremierul Nicu Popescu a declarat că dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Federația Rusă reprezintă una dintre prioritățile autorităților R. Moldova.

„Rusia este partenerul nostru tradițional și în cadrul consultațiilor de astăzi am convenit să continuăm dialogul și să ținem cont de interesele părților. Am avut negocieri constructive și am abordat în detaliu agenda relațiilor bilaterale. În unele chestiuni urmează să mai discutăm, pentru ca să identificăm soluții comune. În cadrul întrevederii, am convenit să reluăm, la capacitate maximă, relațiile comerciale dintre R. Moldova și Federația Rusă. Am ajuns la concluzia că în acesta sferă există un potențial mare, care nu este valorificat la ora actuală. Am solicitat ca autoritățile ruse să elimine barierele și restricțiilor din comerțul reciproc, precum taxele de import aplicate față de unele categorii de produse. Din punctul nostru de vedere, este important să se revină la regimul de comerț liber în cadrul CSI. Considerăm că actualele restricții nu sunt nici în interesul Federației Ruse, nici al R. Moldova. Noul contract de livrare a gazelor demonstrează că putem găsi un numitor comun în chestiuni importante”, a punctat Popescu.
Ministrul de Externe de la Chișinău a ținut să sublinieze că R. Moldova insistă ca Federația Rusă să-și retragă armamentul din depozitele de la Cobasna, dar și Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR), staționat fără acceptul Chişinăului în regiunea separatistă transnistreană a R. Moldova.
„Am remarcat importanța rolului Federației Ruse, care, împreună cu alți mediatori, ne ajută să ne mișcăm în direcția soluționării problemei transnistrene. Mizăm pe susținerea acordată de Federația Rusă în identificarea unei soluții politice pentru reglementarea problemei transnistrene, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova, în granițele recunoscute la nivel internațional. În cadrul discuțiilor, am remarcat că e necesar de a continua dialogul în ceea ce privește retragerea și utilizarea armamentului, care reprezintă un adevărat risc pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Acest armament se află în depozitele de la Cobasna. Avem un interes comun să eliminăm această zonă de risc.

Ce ține de trupele GOTR în regiunea transnistreană, poziția noastră rămâne neschimbată. Prezența acestor trupe contravine statului de neutralitate a R. Moldova, care este stipulat în Constituția R. Moldova. Evacuarea armatei ruse rămâne o prioritate a politicii noastre externe”, a conchis Nicu Popescu.La finalul conferinței comune, Nicu Popescu l-a invitat pe omologul său rus să întreprindă o vizită în R. Moldova.

Romanian Global News

Read Previous

Vine cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii 500 de ani. Când va fi, cât va dura şi cum ne va afecta evenimentul ceresc

Read Next

Lucian Bode interpelat în legătură cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe care refuză să plătească amenzile