„Cel mai important pentru noi este să redăm României demnitatea în Uniunea Europeană, a declarat senatorul Claudiu Târziu pentru https://romania.europalibera.org, preluat de Romanian Global News.
Din punctul nostru de vedere, de când am intrat în Uniunea Europeană, reprezentanții noștri, fie că au fost europarlamentari sau comisari din partea României, au fugit de interesul național, nu au făcut în așa fel încât România să fie tratată ca un stat egal cu toate celelalte și nu au putut atinge niște obiective pe care cu toții ni le-am fixat. Cum este, de pildă, intrarea în Schengen sau aducerea mai multor fonduri pentru agricultura românească sau facilitarea unor investiții masive în regiuni mai puțin mai puțin norocoase, să le spunem așa, izolate de restul țării, pentru că nu există o infrastructură rutieră, cum e, de pildă, Moldova.”
„Noi ne propunem să facem tot ceea ce depinde de noi și se poate în cadrul mandatului de euro-deputat, pentru a reda această demnitate României, pentru a o repune la locul meritat și pentru a obține ceea ce se poate obține prin Tratatului de funcționare a Uniunii Europene.”
„Poate mai important de atât, România trebuie să își păstreze suveranitatea și trebuie să își poată exercita dreptul de vot. Nu suntem deloc de acord cu toate măsurile și prevederile schițate sau deja adoptate într-o formă sau alta de către Comisia Europeană și Parlamentul European cu privire la renunțarea la dreptul de veto în anumite domenii foarte importante, cum este cel al apărării, de pildă. Nu e de acceptat așa ceva, cu atât mai mult cu cât Uniunea Europeană nu a fost fondată ca un suprastat federal centralizat și cu un singur guvern și ca o alianță de state suverane care colaborează pentru a asigura un spațiu al prosperității și al păcii în Europa.”
AUR se declară în programul politic „un partid eurorealist” și suveranist
Pentru europarlamentare, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are un site special și o pagină de Facebook. Programul are 11 puncte, printre care și unul referitor la „România suverană, vizibilă în Europa”.
Programul AUR pentru alegerile europarlamentare din 2024.
AUR spune că „relația cu Uniunea Europeană trebuie să aducă în primul rând beneficii României, cetățenilor noștri”. Se opune globalismului.
Alianța pentru Unirea Românilor promite „un program pentru a stimula revenirea românilor din pribegie”, combaterea sărăciei, fonduri europene pentru micile afaceri din mediul rural și pentru finanțarea centrelor și a căminelor pentru persoane vârstnice.
AUR crede că „Bruxelles-ul ne afundă în hârtii și în cerințe birocratice atunci când pretindem fondurile care ni se cuvin” și spune că vrea să ofere „cetățenilor români condițiile de acces corecte și decente la fonduri europene, pentru a combate acest dublu standard care ne împiedică să le accesăm”.
Partidul condus de George Simion crede că fondurile nu sunt alocate corect.
„Vrem ca subvențiile din agricultură și nu numai să fie egale cu ale celorlalte state pentru ca fermierii noștri să poată face față competiției economice”, mai spun liderii AUR în programul pentru europarlamentare.
În privința alianțelor, formațiunea condusă de George Simion spune că „politica din România trebuie să fie făcută acasă, nu la Bruxelles și nici la Moscova. Deși alianțele cu partenerii noștri strategici, atât europeni, cât și la nivel internațional, trebuie consolidate, AUR își dorește o altă abordare, una a alianțelor în beneficiul țării, nu în interesul partidelor”.