“Am participat la emisiunea „România în Direct” la Europa FM – cu Cătălin Striblea, în cadrul unei dezbateri electorale. Vă las filmarea emisiunii, în cazul în care doriți să revedeți sau nu ați apucat să ascultați în direct ce am discutat”, scrie candidtul suveraniștilor din România, George Simion, preluat de Romanian Global News.
“În cadrul discuției cu jurnalistul Cătălin Striblea am abordat mai multe teme, răspunzând atât întrebărilor venite din partea dumnealui, cât și întrebărilor trimise de ascultătorii Europa FM.”
„Pe pământul nostru, în cetățile noastre, la Tighina, la Soroca, au venit rușii, sovieticii. Hai să spun așa… au venit sovietici și ne-au luat pământ și frați. Ni i-au expulzat pe unii în Siberia, pe alții au întors împotriva noastră. De exemplu, la Bălți și în Găgăuzia aveam o populație foarte pro-românească care a fost deznaționalizată. Au inventat după aceea, au făcut o republică sovietică, s-a trecut la perioada de independență când Ion Iliescu a fost laș și nu a făcut pasul care era firesc de făcut după podurile de flori, când trebuia să ne unim. Am pierdut o șansă istorică și de atunci încoace noi avem acest stigmat că noi trebuie să finanțăm Republica Moldova”, a spus în cadrul emisiunii George Simion.
„Pentru că am tot avut diferiți președinți acolo care au avut atitudini dușmănoase la adresa României. Vladimir Voronin, Igor Dodon. Hai, frații noștri români, să ne trimită bani, să ne trimită bani. Dar de ce să vă trimită bani vouă, ca stat, care de multe ori ați avut atitudini anti-românești și să nu lucreze direct cu școlile românești de acolo, care sunt unioniste, cu cetățenii, cu autoritățile locale”, a mai precizat candidatul suveranist.
„De exemplu, ce aș face eu? Aș lua pachetele majoritare de la poșta Moldovei, de la MulGaz, pentru a ne asigura – așa fac și partenerii noștri occidentali cu noi, iau niște garanții că lucrurile nu deviază în România. Și în Republica Moldova au deviat. A existat o propunere cu Fondul Moldova, la un moment dat, lansată de Dan Dungaciu și actualul meu coleg Petrișor Peiu și de Fundația Universitară a Mării Negre. Cred că trebuie să oprim această politică păguboasă pe care o avem cu ceea ce ar trebui să însemne al doilea stat românesc”, a explicat George Simion.
George Simion a mai spus că nu este păgubos ca România să investească pentru limba română în Rep. Moldova și afirmă că tocmai de aceea el susține că ar trebui să fie sprijinite direct instituții de cultură, ar trebui să fie sprijiniți oamenii care iubesc România, „și nu pe niște birocrați care odată ce se văd ministri, prim-ministri, președinți, devin ostil României”.