Bucurie pentru credincioșii Parohiei românești din Forli, Italia

Joi 9 iulie, parohia Forli a sărbătorit pentru întâia oară cea de-a treia ocrotitoare, Icoana Maicii Domnului de la Neamț, cu slujire de noapte a Sfintei Liturghii, bucurându-se prezența preoților din Protopopiatul Emilia Romagna II, transmite preoteasa Bianca Haniș, preluată de Romanian Global News.

Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a hotărât încă din 2018 ca cinstirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț „Îndrumătoarea” să se facă la data de 9 iulie, Ierarhii noștri au binecuvântat ca, întru cinstirea acestei icoane, dar și pentru binecuvântarea comunității noastre, ca Maica Domnului de la Neamț să fie a treia ocrotitoare a Parohiei, alături de Sfântul Ierarh Grigorie Teologul și de Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou
Icoana Maicii Domnului de la Neamț este o icoană procesională, dar și o icoană protectoare ce a întreținut, prin multele fapte minunate săvârșite de-a lungul secolelor, evlavia credincioșilor și a monahilor.
„Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Neamț este cea mai veche icoană a noastră, datând din anul 665 și fiind pictată în Lida, patria Sfântului Gheorghe. Această sfântă icoană a fost dăruită voievodului Alexandru cel Bun de împăratul Bizanțului, Ioan al VIII-lea Paleologul, în anul 1429”, spune starețul Mănăstirii Neamț, Arhim. Benedict Sauciuc.
Creștinii parohiei s-au bucurat de Liturghie în liniștea nopții, iar rugăciunile și bucuria comuniunii în Hristos păreau a avea un ecou mai profund, mai ales după perioada prin care, cu îngăduința Domnului, am trecut toți în ultimele luni,.
Mulțumim Domnului pentru toate binecuvântările revărsate, pentru bucuria de a avea o sărbătoare a Bisericii închinată Maicii Domnului, și ne rugăm Lui ca pentru mijlocirile Sfinților Protectori și a Maicii Lui, să ne învrednicească să ne sfințim viața și toată vremea, iar tot gândul să ne fie spre mântuire, spre viața cea adevărată.

Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, cu dragoste și cu credință ne închinăm sfintei tale icoane numită Îndrumătoarea și, mulțumind, o sărutăm cu evlavie, că prin ea dăruiești celor binecredincioși tămăduiri sufletelor și trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale! Slavă milostivirii tale! Slavă purtării tale de grijă, ceea ce ești una binecuvântată!
Troparul Icoanei Maicii Domnului de la Neamț

Romanian Global News

Read Previous

Rușine, Domnule Volodimir Zelenski! Nu vă mai fotografiați cu patrimoniul furat românilor în timp ce dați legi pentru asimilarea lor!

Read Next

Se revoltă Rusia împotriva lui Putin? Mii de oameni au strigat „Rușine Moscovei!”, „Putin este un hoț!” și „Jos cu țarul!”