Când am întâlnit pentru prima dată conceptul de Război de Generația a 4-a, în urmă cu aproximativ 20 de ani, studiam elementele principale ale propagandei și modul în care aceasta funcționează, scrie Brandon Smith, citat de https://opozitia.net și preluat de Romanian Global News.
În timp ce problema de bază este profund deranjantă la mai multe niveluri, am găsit-o, de asemenea, fascinantă – Modalitățile prin care guvernele și elitiștii s-au străduit să controleze masele, încercând în același timp să evite confruntarea directă ori de câte ori este posibil.
Odată cu apariția populațiilor civile înarmate cu armament de calitate militară și familiarizate cu antrenamentul necesar pentru luptă, grupurile elitiste au realizat (după Revoluția Americană) că dominarea publicului cu puterea militară nu mai era un pariu sigur. Au fost nevoite să se angajeze într-un nou tip de război, folosind atacuri psihologice până când au reușit să slăbească și să dezarmeze populația. Noul sistem de asuprire se referea la coerciția mentală; pentru a-i face pe oameni să creadă că idealul autoritar este inevitabil.
O parte a acestei strategii implică utilizarea pârghiilor economice pentru inginerie socială. În urmă cu o sută de ani, era vorba mai degrabă de bănci care creau o serie nesfârșită de mecanisme de îndatorare și controlau emisiunea de monede. Astăzi, elitele corporatiste se extind – acestea doresc să schimbe însăși natura banilor prin intermediul Monedelor Digitale ale Băncii Centrale (CBDC). Prin extensie, ele încearcă, de asemenea, să influențeze comportamentul public prin atașarea ideologiei ”justiției sociale” la participarea economică prin intermediul ESG.
Cu alte cuvinte, dacă dorești să ai acces la credite sau la bani și să ai capacitatea de a concura pe noua piață ”incluzivă”, va trebui să te supui religiei ”woke”. Dacă refuzi, accesul tău la comerț ar putea fi închis complet, iar tu și familia ta ați putea muri de foame.
Un factor mai important în războiul minții este însă schimbarea ferestrei Overton prin transformarea pilonilor culturali în răufăcători culturali. Acest lucru se realizează prin crearea religiei deconstrucției, sau ceea ce numim uneori ”Cultul celor treji”.
Numiți orice valoare culturală sau principiu care definește lumea occidentală, cum ar fi meritocrația, independența, încrederea în sine, rezistența mentală, libertatea (cu responsabilitate), moștenirea prin muncă și familie, protecția copiilor împotriva perversiunilor, disciplina în detrimentul hedonismului, logica și rațiunea în detrimentul fanatismului, conservarea patrimoniului și a istoriei și, pentru mulți oameni, principiile datoriei creștine. Toți aceștia sunt piloni ai societății noastre pe care cultul woke încearcă să îi distrugă. Din toate punctele de vedere pe care mi le pot imagina este un război psihologic împotriva Occidentului, totul finanțat prin granturi de miliarde de dolari de la think tank-uri globaliste precum Fundația Ford, Fundația Rockefeller și Fundația pentru o Societate Deschisă.
Globaliștii consideră că manipularea publică și ingineria socială sunt dreptul lor de naștere. Ei cred că este destinul lor manifest și sugerează adesea că omenirea ar decădea cumva și s-ar autodistruge fără influența lor.
După cum a declarat odată faimosul propagandist Edward Bernays:
”Manipularea conștientă și inteligentă a obiceiurilor și opiniilor organizate ale maselor este un element important în societatea democratică. Cei care manipulează acest mecanism nevăzut al societății constituie un guvern invizibil, adevărata putere conducătoare a țării noastre. Suntem guvernați, mințile noastre sunt modelate, gusturile noastre sunt formate, ideile noastre sunt sugerate, în mare parte de oameni de care nu am auzit niciodată… În aproape fiecare act al vieții noastre de zi cu zi, fie în sfera politicii sau a afacerilor, în comportamentul nostru social sau în gândirea noastră etică, suntem dominați de numărul relativ mic de persoane care înțeleg procesele mentale și modelele sociale ale maselor. Ei sunt cei care trag firele și controlează mintea publică.”
Pentru oameni ca Bernays, scopul operațiunilor psihologice era mai degrabă menținerea unui anumit status quo, cu brokerii puterii instituite la conducere, dar ferite de ochii (și de furia) publicului pe cât posibil. Metodologia ”guvernului din umbră” a fost construită în epoca lui Bernays. Cu toate acestea, ceea ce a început ca o tactică pentru a ține populația în întuneric a devenit acum o strategie pentru a purta război împotriva ei. Războiul de generația a 4-a s-a născut din mocirla gestionării percepției publice.
V-ați putea întreba, totuși, cum de suntem atacați fără soldați, arme, bombe, tancuri sau drone? Nu vi se pare că sună puțin paranoic?
Într-un document intern al armatei americane, odinioară obscur, intitulat ”From Psyop To Mindwar” (De la psihopatie la război mental), este descrisă în detaliu valoarea militară a sabotajului prin metode de Generația a 4-a. Tratatul prezintă ideea de a determina o populație țintă să se autoînrobolească prin subminarea structurilor sale de bază prin război psihologic. Lucrarea a fost scrisă în 1980 de locotenent-colonelul Michael Aquino, un satanist devotat, și de colonelul Paul Vallely, care va deveni ulterior general.
Teoria lui Aquino consta, în esență, în faptul că armata americană subutiliza operațiunile psihologice ca fundal al operațiunilor cinetice. El susținea că operațiunile psihologice ar putea fi folosite ca armă de primă linie pentru a distruge o națiune inamică (sau pentru a controla o populație internă) fără a fi nevoie de exploatarea munițiilor standard. După cum sugerează Aquino într-o prefață din 2003 la Mindwar:
”În esență, îți copleșești inamicul cu argumente. Preiei controlul asupra tuturor mijloacelor prin care guvernul și populația sa procesează informațiile pentru a se hotărî, și le ajustezi astfel încât aceste minți să fie făcute așa cum dorești tu. Toată lumea este fericită, nimeni nu este rănit sau ucis și nimic nu este distrus.”
Falsa bunăvoință din spatele acestei idei este deranjantă. Credeți sau nu, a fost încercarea lui Aquino de a ”îndulci” percepția publicului asupra documentului. El a deplâns expunerea Mindwar în rândul ”cercurilor conspiraționiste” și a petrecut decenii încercând să minimalizeze rolul ocultismului în eșaloanele superioare ale armatei și guvernului. Totul a fost o ”mare neînțelegere”, potrivit satanistului.
Mindwar încearcă să se deconecteze de reputația întunecată și murdară a eforturilor de propagandă din rândul naziștilor sau al comuniștilor. Propaganda este în mod obișnuit, și pe bună dreptate, asociată cu minciuna. Aquino admite că noile psihopedagogii vor fi folosite împotriva americanilor, nu doar împotriva dușmanilor străini, dar de data aceasta susține că vor folosi ”adevărul” pentru a manipula masele. Și cine poate dicta care este adevărul? Ei bine, fanaticii sataniști ca Aquino, desigur.
Ipocrizia lui Mindwar este evidentă în premisa care stă la baza sa – că establishmentul va face întotdeauna propagandă folosind adevărul, pentru că ceea ce este o minciună astăzi poate fi transformat în adevăr mâine. După cum observă Aquino:
”Spre deosebire de PSYOP, MindWar nu are nimic de-a face cu înșelăciunea sau chiar cu adevărul ”selectat” – și, prin urmare, înșelător. Mai degrabă afirmă un adevăr întreg care, dacă nu există acum, va fi forțat să existe prin voința Statelor Unite”.
Mindwar, ca document, este el însuși o piesă de propagandă care nu poate decât să răstălmăcească realitatea pentru a justifica viziunea unor oameni care caută puterea mai presus de orice. Vă invit să citiți documentul (linkul de mai sus); aproape fiecare concept descris în el este folosit astăzi împotriva poporului american și a publicului occidental. Argumentele strâmbe prezentate în Mindwar sunt exact aceleași argumente folosite de guvernele actuale pentru a justifica propaganda de stat și cenzura în masă a opiniilor opuse ca fiind esențiale pentru securitate și pentru binele general.
Ca să nu mai vorbim de faptul că mișcarea woke este îngrijorător de asemănătoare în idealurile și obiectivele sale cu religiile narcisiste ale satanismului și luciferianismului pe care Aquino le adoră. Sunt sigur că este o pură coincidență…
Motivul pentru care conservatorii și susținătorii libertății au fost atât de dezavantajați în mijlocul acestui ”război al minții” până de curând este că avem un mod VECHI de a vedea războiul care presupune o luptă în picioare. Ei îndreaptă armele spre noi și încearcă să ne controleze, noi îndreptăm armele spre ei și spunem ”nu, mulțumesc”. Dar nu toate războaiele sunt concepute pentru a distruge oamenii în mod direct, iar unele războaie sunt purtate într-un mod laș, pentru a evita confruntarea directă.
Susținătorii războiului minții ar argumenta că tacticile sunt similare cu metodele de gherilă. Eu aș susține că sunt mult mai apropiate de metodele teroriste și da, există o diferență.
Globaliștii știu că, odată ce încep împușcăturile, își pierd capacitatea de a microgestiona rezultatul și ar putea deveni ținte. Scopul operațiunilor psihologice este fie de a teroriza o populație pentru ca aceasta să nu riposteze deloc, fie de a consolida sentimentul popular prin minciuni și de a face orice potențială rebeliune cât mai marginală posibil. De aici și motivul finanțării activismului woke și al îndoctrinării tineretului occidental. Având în vedere o generație sau două, ei cred că pot înlocui Occidentul prin demonizarea acestuia în mintea copiilor de astăzi. S-ar putea să nu mai fie nevoiți să lupte cu noi deloc.
Conflagrația merge dincolo de ”stânga vs. dreapta”, cu siguranță – Globaliștii și instituțiile lor sunt rădăcina bolii cu care se confruntă civilizația noastră și până când acest cancer nu va fi extirpat nu vom cunoaște niciodată pacea, indiferent de ce parte a spectrului politic va ieși învingătoare.
Este comod să sugerezi că acest conflict este pur și simplu un produs al falsei paradigme stânga/dreapta. Stângiștii sunt cu adevărat o armată mafiotă susținută pe deplin de globaliști și servind pe deplin interesele acestora. Pentru a ajunge la elitele bogate, va trebui probabil să rezolvăm cu stângiștii. Fie prin îndepărtarea cu forța a acestora din pozițiile de influență asupra generației următoare (ceea ce fac în sfârșit unele state conservatoare), fie prin alungarea lor dintr-un stat sau dintr-o țară în întregime. În război, oamenii care încearcă să distrugă libertatea nu mai merită beneficiile libertății.
Cheia pentru a înțelege situația este să acceptăm faptul că suntem în stare de război. Woke este o operațiune psihologică pusă la cale de globaliști, iar în prezent se luptă pentru a deveni unicul sistem de gândire – Un sistem de gândire relativist din punct de vedere moral. Pentru a reuși, se bazează pe o circumstanță specifică: ideea că oamenii din vest nu vor adopta o poziție de luptă în fața unui atac psihologic. Atâta timp cât vom continua să vedem războiul doar ca luptă cu arme, vom rămâne docili în fața unui bombardament cultural mai avansat.
Pentru ca războiul de generația a 4-a să prevaleze, populația-țintă trebuie să urmeze un anumit set de reguli, în timp ce cealaltă parte operează fără reguli. Trebuie să li se permită să urmărească o distrugere totală împotriva inamicului lor, în timp ce cealaltă parte este admonestată pentru că face ceva cât de cât defensiv, inclusiv să vorbească. Dar ce se întâmplă când patrioților nu le mai pasă de faptul că sunt admonestați? Ce se întâmplă atunci când aspectele vizuale nu mai sunt relevante? Ce se întâmplă atunci când obiectivul trece de la câștigarea în politică sau în sălile de discurs public la câștigarea conflagrației reale din fața noastră?
Când se va întâmpla acest lucru, totul în America și în lumea occidentală se va schimba. În bine sau în rău va depinde cu adevărat de cine va rămâne să reconstruiască după ce se va risipi fumul.