Activistul civic pentru drepturile românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Dan Tanasă, candidează pe listele AUR la alegerile parlamentare

Dan Tanasă, președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), a acceptat oferta Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a candida pe listele sale la alegerile parlamentare, în apărarea românilor din Covasna, Harghita și Mureș în special, dar și a intereselor românești la nivel național, transmite Romanian Global News.
Omul care acționează în locul statului român în nenumărate acțiuni civice pentru respectarea drepturilor românilor din Covasna, Harghita și Mureș, a decis să se implice în politică pentru a fi vocea și a reprezenta interele românești în legislativul de la București.
Din iunie 2014, ca președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), Dan Tanasă a inițiat și câștigat numeroase procese în instanțele din România (peste 90% dintre acestea câștigate) împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita, controlate de UDMR sau PCM, dovedind cu documente și probe concrete, ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.
În aceeași calitate, a avut o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.
Născut în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, Dan Tanasă a absolvit Colegiul Național Mihai Viteazu din localitate și Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității “Transilvania” Brașov. În februarie 2011 a absolvit un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, tema lucrării de dizertație fiind “România și românii în presă de limbă maghiară din România”. În prezent urmează și cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
Din 2008 și până astăzi, Dan Tanasă a fost prezent și scrie permanent în presă și mediul online despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe.
În anul 2016 a publicat volumul „Uitați în inima României” în care dovedește cu documente concrete modul în care sunt epurați etnic românii din județele Covasna și Harghita.
Vezi prezentarea candidatului AUR aici:
https://www.facebook.com/watch/?v=687601995194873

Romanian Global News

Read Previous

ISPMN: România este țara cea mai religioasă din toată Europa. Maghiarii din Transilvania au un sistem de valori mai asemănător cu al românilor decât cu al ungurilor. RGN: Or fi români maghiarizați!

Read Next

Cum și cine fraudează alegerile în România? Avocatul Piperea răspunde!