Pentru prima dată în România un român timocean candidează pentru a intra în Parlamentul României. AUR l-a pus pe doctorul Vladița Roșcanovici pe listele pentru Parlamentul României

Duminică, 25 octombrie, de ziua Armatei Române, Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat într-o ceremonie, la Craiova, punerea pe listele sale a unui român din Timoc, în persoana doctorului Vladița Roșcanovici, transmite Romanian Global News.
La eveniment a fost prezent și doctorul Predrag Balașevic, președintele Partidului Neamului Rumânesc, partid politic al românilor/vlahilor din Timoc.
Acesta a salutat gestul simbolic făcut de AUR prin care, pentru prima dată, un român timocean este pus pe liste pentru a fi ales în Parlamentul Românei. Balașevic a descris situația dificilă cu care se confruntă cei circa 300.000 de români din Timoc, lipsiți de drepturi fundamentale cum ar fi școala și mass-media și presiunea asimilaționistă a autorităților sârbe.
Pe listele AUR mai candidează Profesorul Florian Colceag, „antrenorul de genii”, inventatorii premiați la nivel mondial Alexandru Stănilă și Iulian Horneț, naistul Nicolae Voiculeț, Dan Tănasă, jurnalistul și luptătorul pentru drepturile românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, dar și istorici, teologi, cadre universitare, antreprenori, generali ai Armatei Române.
Deși partid extraparlamentar, AUR a depus liste de candidați complete în toate județele României și în diasporă.
Alianța pentru Unirea Românilor este cea mai nouă mișcare politică, rezultat al unificării forțelor românești, formată preponderent din tineri care urmăresc să servească interesele poporului român și să ajungă să legifereze și să guverneze pentru aceste interese. Familia, Națiunea, Credința și Libertatea sunt valori fundamentale ale partidului.

Romanian Global News

Read Previous

Generalul Radu Theodoru, îndemn pentru români de Ziua Armatei: Nu permiteți să fie pângărit și maghiarizat Cimitirul de la Valea Uzului

Read Next

ADEC condusă de Dan Tănasă readuce stema României pe Primăria din Sfântu Gheorghe