Români discriminați în Marea Britanie!

Românii dornici să muncească în Marea Britanie vor plăti taxe mai mari pentru vizele de lucru decât cetățenii altor 25 de state, scrie www.evz.ro, preluat de Romanian Global News.
Taxe mai mari pentru români în Marea Britanie! Guvernul Marii Britanii a reintrodus vizele de lucru pentru europeni. Cetățenii a 5 state din UE, printre care şi România, vor plăti taxe mai mari pentru obținerea vizelor, informează Digi24, care citează Politico.
25 de țări primesc reduceri de 55 lire sterline la taxa pentru viza de lucru
Cetățenii din 25 de țări, dintre care 21 din Uniunea Europeană, primesc reduceri de 55 de lire sterline la taxa pe care trebuie să o plătească atunci când aplică pentru o viză de lucru în Marea Britanie. Antreprenori, lucrători în sistemul medical, în sistemul umanitar, cercetători sau angajați temporari sunt categoriile vizate. Angajatorii britanici economisesc bani când recrutează din aceste țări. Companiilor nu li se cere să plătească taxa de 199 de lire pentru eliberarea unui „certificat de sponsorizare”.
5 țări din UE nu sunt însă eligibile pentru taxe reduse: Bulgaria, Estonia, Lituania, România și Slovenia. O ofensivă diplomatică este în curs de desfășurare, menită să asigure că Regatul Unit nu discriminează nicio țară din UE cu taxele de viză de muncă post-Brexit. Acestea sunt mai scumpe pentru cetățenii din cele 5 state membre decât pentru restul blocului, scrie Politico.
Țările discriminate au cerut ajutorul Comisiei Europene
Unele țări discriminate au cerut deja ajutorul Comisiei Europene, invocând ca argument că Bruxelles-ul nu poate permite această situație. Este un context care se încalcă principiul non-discriminării între țările blocului european.

Romanian Global News

Read Previous

Administrația Biden lansează lista neagră a liderilor religioși globali care se opun agendei LGBT

Read Next

Comandantul forţelor NATO în Europa: Desfăşurarea aeronavelor MQ-9 Reaper ale SUA în România consolidează securitatea regională