AUR refuză paşaportul de vaccinare european: „Este discriminatoriu și urmărește restrângerea drepturilor și libertăților”

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită autorităţilor statului român, comisarului european Adina Vălean şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene să se opună introducerii paşaportului COVID, arătând că această măsură este „discriminatorie, antidemocratică şi periculoasă pentru libera circulaţie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”, transmite Romanian Global News.

„Alianţa pentru Unirea Românilor a luat act cu îngrijorare de intenţia Comisiei Europene de a introduce un paşaport digital de vaccinare anti-COVID, prin care se va limita libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni. Dacă această măsură va fi adoptată, se vor crea două categorii de cetăţeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mişcare şi cei care vor fi sancţionaţi pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritare de populaţie care sunt imunizate prin vaccinare. Introducerea unui paşaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetăţeni model” şi „cetăţeni indezirabili”.
Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autorităţile naţionale, dar mai ales cele internaţionale, precum cele de la vârful UE, acţionează pentru un control mai strict al populaţiei, pentru sancţionarea celor cu opinii dizidente şi restrângerea drepturilor şi libertăţilor”, se arată într-un comunicat AUR.
AUR cere autorităţilor statului român, comisarului Adina Vălean şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene să se opună „acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice şi periculoase pentru libera circulaţie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană”.

Romanian Global News

Read Previous

A fost numit un nou secretar de stat al Departamentului pentru relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României

Read Next

Trump: Să nu lăsăm America să devină Uniunea Statelor Socialiste ale Americii