Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

Moscova nu renunță la rerusificarea R. Moldova

Partidul Socialist, instrument de putere al Moscovei la Chișinău, nu renunță la ideea oferirii limbii ruse a unui statut special pe teritoriul R.Moldova, chiar dacă anterior un asemenea proiect a fost declarat drept neconstituțional de către magistrații Înaltei Curți, transmite Romanian Global News.

Una din principa;e;e trompete ale Kremlinului la Chișinău, Igor Dodon, anunță că a prezidat ședința grupului de lucru în chestiunea legată de adoptarea Legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. La ședință a participat Elena Beleacova, directorul Agenției Relații Interetnice, copreședintele Consiliului Coordonator al Organizațiilor Etnoculturale, precum și deputați ai Parlamentului din partea PSRM.
„În legătură cu faptul că anterior, Curtea Constituțională a anunțat că Legea cu privire la funcționarea limbilor, adoptată de către Parlament la 16 decembrie 2020, nu corespunde Legii Supreme, s-a luat decizia de a elabora un nou proiect de lege. În cadrul ședinței am constatat necesitatea organizării în comisiile parlamentare a unor audieri publice privind noul proiect de lege, înainte ca acesta să fie transmis spre examinare în plenul Parlamentului”, a scris Dodon.
Acesta a amintit că susținătorii și membrii PSRM au organizat anterior acțiuni de protest în mai multe localități, exprimându-și dezacordul față de decizia prin care Curtea Constituțională a declarat neconstituțională această lege.
„Legea din 16 decembrie 2020 este rezultatul muncii unui grup mare de specialiști competenți, cu scopul de a completa legislația în domeniul funcționării limbilor. Anume din aceste considerente, noi am luat decizia comună de a reveni la elaborarea unei legi noi și de a obține adoptarea acesteia”, a precizat el.
De menționat că CCM a declarat neconstituțională legea ce oferea statut special limbii ruse. Legea a fost aprobată la finalul sesiunii trecute cu voturile PSRM și deputaților din platforma parlamentară „Pentru Moldova”. Potrivit documentului, autoritățile Republicii Moldova urmau să asigure condiții optime pentru utilizarea și dezvoltarea limbii ruse ca „limbă de comunicare interetnică”. De asemenea, Legea obliga instituțiile de stat să asigure, la solicitare, traducerea din limba română în limba rusă a documentelor și comunicării oficiale.

Romanian Global News

Read Previous

Deputatul Dan Tănasă către prefectul de Harghita: „De ce acționezi în interesul Ungariei, domnule prefect?! Cărui stat îi ești loial: României sau Ungariei?”

Read Next

A fost numit un nou secretar de stat al Departamentului pentru relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României