Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

România a cerut la Adunarea Parlamentară a OSCE rezolvarea conflictului transistrean cu respectarea suveranității și integrității R. Moldova

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), condusă de senatorul Radu Mihai Mihail, președintele Delegației, a participat la cea de-a 20-a Reuniune de iarnă a Adunării, organizată în format online, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Din partea Senatului au participat senatorii Lucian Romașcanu și Cătălin-Daniel Fenechiu, membri titulari ai Delegației. Din partea Camerei Deputaților au participat deputații Costel Neculai Dunava, Alexandru Kocsis-Cristea, Sorin-Titus Muncaciu și Hajdu Gábor, membri titulari ai Delegației, precum și deputații Christine Thellmann Marius-Andrei Miftode, Bogdan-Andrei Toader, Lucian-Florin Pușcașu și Könczei Csaba, membri supleanți.
La sesiunea de deschidere s-au adresat participanților: președintele Consiliului Național al Austriei, Wolfgang Sobotka; președintele AP OSCE, Lordul Peter Bowness; președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, ministrul afacerilor externe al Suediei; secretarul general al OSCE, Helga Schmid.
„Referindu-se la conflictul prelungit din regiunea transnistreană, senatorul Mihail a remarcat că este necesară o soluționare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a acestuia, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în granițele sale recunoscute la nivel internațional și care să nu afecteze parcursul european. Remarcând că, în contextul pandemiei de COVID-19, au apărut anumite regrese în procesul de reglementare a conflictului transnistrean prin acțiunile abuzive ale Tiraspolului, de instituire ale unor puncte ilegale de trecere, senatorul Radu Mihai Mihail și-a manifestat încrederea în negocierile purtate în formatul 5+2, singurul care asigură legitimitate și transparență, în vederea obținerii unei soluții durabile. În încheiere, președintele delegației române și-a exprimat speranța că actuala președinție în exercițiu a OSCE, deținută de Suedia, va menține pe agenda politică a Organizației, pe un loc prioritar, soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și a celorlalte conflicte prelungite din bazinul Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului României.

Wolfgang Sobotka a subliniat importanța cooperării pentru promovarea diplomației parlamentare în contextul provocărilor curente, apărute ca urmare a pandemiei COVID-19. Președintele AP OSCE, Lordul Peter Bowness, a făcut apel la respectarea principiilor OSCE, prin consolidarea instituțiilor democratice din statele membre ale OSCE, precum și a angajamentelor asumate prin Actul final de la Helsinki (1975) și Carta de la Paris pentru o nouă Europă (1990).
La rândul său, Ann Linde a prezentat succint prioritățile președinției suedeze în exercițiu a OSCE, remarcând rolul privilegiat care îi revine Adunării parlamentare în cadrul OSCE, precum și importanța sprijinului oferit de parlamentari pentru implementarea priorităților Organizației și promovarea democrației și statului de drept în țările membre. Secretarul general al OSCE, Helga Schmid, a evidențiat contribuția substanțială pe care o poate avea Adunarea la identificarea modalităților de creștere a eficacității OSCE.
Lucrările reuniunii au continuat în cele trei comisii generale, respectiv: Comisia generală pentru probleme politice și de securitate; Comisia generală pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia generală pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare.
În cadrul dezbaterii din Comisia generală pentru probleme politice și de securitate, senatorul Radu Mihai Mihail, președintele Delegației române la AP OSCE, s-a referit la conflictul din Ucraina, care afectează stabilitatea generală în Europa, precum și mediul de securitate fragil din bazinul Mării Negre, unde continuă să existe conflicte prelungite.
Radu Mihai Mihail a reiterat susținerea României pentru implementarea integrală a Acordurilor de la Minsk, inclusiv în ceea ce privește respectarea angajamentelor privind respectarea libertății de mișcare a membrilor Misiunii speciale OSCE de monitorizare în Ucraina.

Romanian Global News

Read Previous

Din “al doilea Tezaur al României” ne-a mai rămas doar o capelă ortodoxă în Budapesta

Read Next

Deputatul Dan Tănasă către prefectul de Harghita: „De ce acționezi în interesul Ungariei, domnule prefect?! Cărui stat îi ești loial: României sau Ungariei?”