Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 26, 2021

În Cancun a fost oficiată prima liturghie în limba română

Comunitatea ortodoxă românească din Cancun, Mexic, a participat în data de 20 martie 2021 la prima Sfântă Liturghie în limba română. Slujba a fost oficiată de pr. Daniel Ene, Secretar eparhial – Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii, în biserica catolică Sf. Maria, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Clericul a oficiat o vizită misionară în Mexic, în perioada 18 – 22 martie, cu binecuvântarea Mitropolitului Nicolae.
La Sfânta Liturghie au participat Consulul Onorific al României în Cancun, Eduardo Albor, și mai mulți credincioși români care locuiesc în Cancun și Playa del Carmen.
„Românii din Cancun au avut prilejul să se spovedească în această primă săptămână a Postului Mare, să facă pomenire pentru cei adormiți și de asemenea să asculte pentru prima dată Sfânta Liturghie în limba română în această parte a lumii”, a declarat Pr. Daniel Ene.
După Sfânta Liturghie, oficialii români s-au întâlnit cu preotul Luis Pablo Garza, parohul bisericii catolice Sf. Maria din Cancun, și cu Monsenor Pedro Pablo Elizondo Cardenas, Episcopul Catolic de Cancun, care a primit din partea Mitropolitului Nicolae Icoana Comemorativă a anului 2021.
Icoana o reprezintă pe „Maica Domnului de la Guadalupe – Patroana copiilor nenăscuți” şi protectoare a Americilor.
„Icoana dăruită păstrează în centru acest chip al Maicii Domnului dimpreună cu chipul Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii Mitropoliei, alături de Sf. Gheorghe Pelerinul și Sf. Rafael de Brooklyn, ocrotitorii Protopopiatului de New York, Noua Anglie și Estul SUA”, a explicat pr. Daniel Ene.
În cadrul întâlnirilor s-a discutat ideea înființării unei parohii ortodoxe românești în această zonă unde nu există nici o biserică ortodoxă. Cea mai apropiată se găsește la 300 de km distanță în orașul Merida, fiind în jurisdicția Bisericii Antiohiene, a precizat pr. Daniel Ene.
Vizita misionară a părintelui Daniel Ene a început în data de 18 martie. Clericul s-a întâlnit cu membrii corpului diplomatic al Ambasadei României în Mexic şi au fost purtate discuţii despre realitățile comunității românești din Mexic și despre greutățile întâmpinate în această perioada de pandemie.
Părintele Daniel a oferit din partea Mitropolitului Nicolae, ca simbol al aprecierii și purtării de grijă a Înaltpreasfinției Sale față de românii care trăiesc în Mexic, dar și pentru ostenitorii Ambasadei, Icoana comemorativă a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi pentru anul 2021.
După Cancun, Părintele Daniel Ene a vizitat duminică, 21 martie, comunitatea românească din Mexico City. Clericul a slujit la Catedrala Greacă Sf. Sofia în prezenţa Mitropolitului Atengora al Mitropoliei ortodoxe grecești de Mexic, America Centrală, Columbia, Venezuela și Insulele Caraibe, şi a Episcopului Isihios de Makrianis (Patriarhia Ecumenică).
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Daniel a dăruit Mitropolitului Atenagora Icoana comemorativă a anului 2021 precum și albumul Pagini de istorie a Ortodoxiei Românești în America.
Luni 22 martie, la orele prânzului părintele Daniel a avut o întâlnire cu Mitropolitul Ignatius (Samaán) al Bisericii Ortodoxe Antiohiene a Mexicului, Americii Centrale și Venezuelei.
În perioada 23-31 martie, părintele Daniel Ene efectuează o vizită misionară în Columbia, urmând ca în luna aprilie să viziteze Venezuela, acolo unde există o parohie românească cu o biserică de lemn construită în stil maramureșean.

Romanian Global News

Read Previous

Guvernatorul conservator DeSantis: Florida nu va impune pașapoarte de vaccinare COVID-19

Read Next

Adrian Pătrușcă pe Evz.ro: Linghișpirul COVID a luat-o razna: Patronii Bâlciului au scăpat mașinăria de sub control