Românii din Ucraina și Serbia se întreabă cum Ungaria poate și România nu? Dezinteres sau trădare? Ungaria oferă un milion de euro unui oraș din Ucraina, locuit de maghiari, pentru depășirea problemelor ecologice

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ordonat să se aloce mai mult de 1 milion de euro orașului Beregovo pentru a depăși problemele ecologice, notează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.
Ungaria urmează să aloce 389.768.986 de forinți (1.081.000 euro) din bugetul de stat orașului Beregovo din Transcarpatia pentru a depăși problemele de mediu.
Decretul relevant a fost semnat de primul ministru al Ungariei Viktor Orban. Documentul a fost publicat în ediția oficială guvernamentală „Hungarian Herald” la 31 martie 2021. Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Peter Siyyarto, este responsabil pentru coordonarea proiectului.
Este vorba de curățarea albiei râului-canal Verke, care curge prin orașul Beregovo și este poluat de canalizare.
Anterior, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei, Levente Modor, în timpul unei conferințe de presă la Beregovo a anunțat decizia guvernului de a aloca 3,5 milioane de euro pentru curățarea canalului Verke.
Potrivit primarului Beregovo, Zoltan Babyak, proiectul de curățare a canalului Verke va avea loc în perioada 2021-2022 și este împărțit în 3 etape. Planul include curățarea râului, construirea unui baraj pe râul Borjava și amplasarea unei rețele de canalizare de-a lungul malurilor canalului Verke.
Cânt va aloca România celor 11 sate românești din Timoc, victime ale dezastrului ecologic cauzat de poluarea produsă de compania minieră chineză Zi-Jin care exploatează, în complicitate cu autoritățile sârbe, mina de cupru din Bor? De ce Ungaria poate și România nu poate, se întreabă și românii din Ucraina care nu au primit nici măcar niște amărâte de burse pentru elevii români?

Citiți aici:
Românii/vlahii din Timoc apel disperat către clasa politică de la București și către instituțiile europene. Ce soluție a găsit Serbia, ajutată de China, să scape de românii din Timoc!

Romanian Global News

Read Previous

Marea Britanie se implică în criza din Marea Neagră. Royal Navy trimite două nave de luptă în zonă

Read Next

Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Ojdula, OBLIGAT de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe domeniul public