Profesorul universitar Radu Baltasiu : “Declinul demografic atinge noi cote alarmante în România”

Radu Baltasiu, profesor universitar, a fost invitat la emisiunea Focus prezentată de Olivia Bulboacă pentru a discuta despre atacul la adresa democrației de către Iulian Bulai, deputatul USR Neamț, dar și alte subiecte de actualitate pe care le puteți viziona pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5aadAPI3e-/, transmite Romanian Global News.

Întrebat ce părere are despre declarația halucinantă făcută de Iulian Bulai privind interzicerea de a comenta la televizor, nici măcar de pandemie sau de utilitatea vaccinului, deoarece că în CNA au aterizat 4 noi membrii, domnul Radu Baltasiu răspunde:

“Revoluționare la propriu și la figurat, fiind prima persoană așa de sigură pe ea că toate lucrurile merg foarte bine și că este absurd să negi că lucrurile nu sunt bune. Omul este foarte liniștit când practic se declară adeptul unei dictaturi și nu are niciun fel de marjă intelectuală. Nu știu cât putem să dicutăm cu o asemenea persoană, deoarece cu o persoană irațională nu te poți înțelege decât în instituțiile specializate.
Atâta timp cât sunt zeci de milioane de euro date presei pentru a avea discursul, care bănuiesc că este de acord domnul Bulai, este normal ca cei care nu au luat bani să își permită să servească altor comenzi, poate și a celor de conțiință,nu neapărat financiar, iar domnul Bulai pune o problemă foarte subtilă, problema conștiinței presei. Atâta timp căt există presă cu conștiință, oamenii aceștia vor merge până în pânzele albe chiar dacă Bulai le va interzice într-un fel sau altul.”

Radu Baltasiu vorbește despre cauzele care au dus la scăderea demografică a României din ultima perioadă.

“Sunt multe cauze, o explicație este faptul că datele de acum o lună arată că numărul morților suplimentare generate cel mai probabil de imposibilitatea accesării servicilor medicale, la rândul lor, cauzate de închiderea spitalelor sau orientarea lor către pandemia covid. O altă cauză este permanentizarea plecării oamenilor din țară, sunt sute de persoane care plecau zilnic din România din motive ce țin de ideea că aici în țară nu au ce să facă. Este un fenomen unicat de care nu se ocupă nici o formațiune politică dintre cele aflate la guvernare în ultimii ani. Toate aceste lucruri au condus la scăderea populației.”
Întrebat despre demersurile făcute de ministrul Sănătății privind certificatul verde de vaccinare și ce reprezintă acesta pentru cetățenii români, domnul profesor Radu Baltasiu răspunde:

“Asistăm la un defazaj în interiroul coaliției de guvernare pentru că prim-ministrul spune ceva, ministrul Sănătății spune altceva. Probabil că Ministerul Sănătății este mai hotărât să impună restricții legate de vaccinare și din acest motiv este mai entuziasmat de acest pașaport care îți permite să circuli liber încălcând principala trăsătură a Uniunii Europene. În momentul în care tu limitezi circulația în interiorul UE din motive medicale sau condiționezi din motive de vaccinare pui în pericol bazele Uniunii Europene.
Acțiunile firmelor precum Bosch, Ford și multe altele care au deschis centre de vaccinare pentru angajați și familiile acestora este un act anti-constituțional. Oamenii vor câștiga lejer în instanță pentru că nu poți să condiționezi dreptul la muncă de un act ce ține de libera ta alegere mai ales în actul medical. La fel și vaccinarea, această vaccinare, ca act medical, ține de consimțământul meu.”

https://www.facebook.com/watch/live/?v=499000137885838&ref=external

Romanian Global News

Read Previous

Prima Sfântă Liturghie în limba română și prima vizită a unui preot ortodox român în Columbia

Read Next

În timp ce prețul cuprului explodează, coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR vinde Moldomin, al doilea cel mai mare zăcământ de cupru din România