Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Peste o sută de mii de copii români au fost botezați în Italia de la întronizarea primului episcop

Cea mai mare comunitate de români din afara României se află în Italia. Prima parohie românească a apărut în peninsulă în 1940, dar abia din 08 mai 2008 românii ortodocși din Italia au avut propriul episcop, în persoana Preasfințitului Părinte Siluan, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

La aniversarea PS Siluan, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a făcut o retrospectivă a activității episcopiei în cei 13 ani. La momentul actual, funcționează acolo 292 de parohii, 5 mănăstiri, 2 schituri, 1 așezământ monahal și 132 de filii ale românilor ortodocși – comunități înființate cu multă trudă, mai ales în ce privește locul de rugăciune, foarte multe dintre ele găzduite în lăcașe de cult catolice.
În mesajul său aniversar, PS Atanasie a subliniat că 17.000 de familii de români au fost binecuvântate prin Taina Cununiei și peste 100.000 de copii au fost încreștinați în această perioadă.
La aspectele cuantificabile, ierarhul a adăugat că „mii şi mii de suflete ale fraților şi surorilor noastre, români ortodocși, la care se adaugă alte câteva mii de ortodocși italieni, își află limanul şi mângâierea, nădejdea şi curajul de a înfrunta greutățile vieții în oazele duhovnicești pe care le constituie comunitățile parohiale și așezămintele noastre mănăstirești în deșertul societății contemporane”.
„Mulți dintre ei regăsesc sensul și bucuria vieții, bucurie de multe ori umbrită de societatea tot mai secularizată din care fac parte. Mulți sunt şi aceia care, deși botezați ortodocși fiind, descoperă bogăția şi frumusețile propriei credințe. Mulți sunt aceia care, în sfârșit, au găsit, în credință şi prin credință, adevărat răspuns la căutarea „fericirii” efemere pentru care au plecat de acasă”.
„Parohiile şi mănăstirile din Episcopia noastră împărtășesc multora dintre cei care le calcă pragul, pe lângă hrana duhovnicească potrivită cu rostul lor firesc, şi hrana cea trupească: îi îmbracă pe cei goi, îi cercetează pe cei bolnavi şi pe cei din închisori, aducând astfel multă mângâiere celor doborâți de greutățile şi chiar de cruzimea ce caracterizează de multe ori societatea în care trăim, mai ales în acest al doilea an în care încă purtăm amprenta pandemiei”.
Pentru acțiunile sociale desfășurate în pandemie, ambii ierarhi români din Italia au fost decorați de Președintele României.
Retrospectiva de față a fost prezentată la momentul aniversar dedicată împlinirii a 13 ani de slujire a primului episcop ortodox român al Italiei. Evenimentul a avut loc în Duminica Tomei, 09 mai 2021, în incinta Centrului Eparhial de la Roma. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

Romanian Global News

Read Previous

ATENȚIE, PĂRINȚI! Dr. Oana Mihaela Secară îi dă replica trompetei Big Farma, deputatul PSD Alexandru Rafila și avertizează: Nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor

Read Next

Birou parlamentar onorific deschis de AUR în Regiunea Almeria (Spania): “«Apărăm drepturile românilor»”