Breaking News :

Parlamentarii AUR au protestat în Parlament deoarece PSD și PNL au blocat, încâlcând Constituția, votarea moțiunii de cenzură

În timp ce trompeta Big Farma de la București Florin Câțu vrea pașapoarte și la nuntă, guvernul britanic renunță la pașaportul anti-COVID

Studiu israelian: Imunitatea naturală este de 13 ori mai puternică decât cea conferită de vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Alo! Trompetele Big Farma din România! Se aude?

Marcel Ciolacu: PSD ar putea vota o moțiune a AUR și USR pentru demiterea guvenului Câțu

În timp ce românii dorm, manifestații gigantice în Franța, Marea Britanie, Germania și Italia contra vaccinării forțate și pașaportului sanitar. Strigătul comun: LIBERTATE!

Marius Oprea: De ce cred că Florin Cîţu este ”acoperit” al Serviciilor. Între altele, pentru că nu putea spăla vase pentru 250.000 de dolari, cît l-au costat studiile în SUA

Zeci de mii de manifestanți anti-vaccin și dictatura Covid în Franța, pentru a șasea săptămână consecutive

Peste 8.000.000 de copii au fost uciși prin avort în România de către părinții lor și medicii care au operat avorturile, începând din 1990 și până azi

Dr. Virgiliu Gheorghe a produs un studiu asupra Covid-19. „Trecem printr-un război, iar acesta trebuie dus după legile războiului

Primul SONDAJ CURS după alegeri: Evoluţii spectaculoase în intenţia de vot, după doar două săptămâni

Un spion rus, fără imunitate diplomatică, a fost arestat în Roma în timp ce primea informații secrete de la un agent portughez, și el reținut. În România oare de ce nu sunt prinși spioni ruși?!

„MAREA RESETARE” a Lumii și rolul lui Donald Trump. Planurile unei „oculte mondiale” care vrea să instituie o dictatură medicală și un Guvern Mondial sub pretextul luptei contra Covid 19

septembrie 17, 2021

Respect pentru diaspora basarabeană! Prima poziție pe lista AUR este o româncă plecată în ITALIA: Victoria Grosu Vremeș

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) oferă primul loc pe lista electorală la alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova Victoriei Grosu Vremeș, o româncă din Republica Moldova plecată la muncă în Italia, transmite Romanian Global News.

Decizia a fost luată de reprezentanții formațiunii în cadrul Biroului Național Politic, fiind motivată de faptul că AUR este un altfel de partid, un partid al românilor, care poartă un respect deosebit pentru cei din diaspora. Potrivit Alianței pentru Unirea Românilor, participarea Victoriei Grosu Vremeș nu este una formală, întrucât aceasta va intra în Parlamentul Republicii Moldova și va fi vocea celor alungați de soartă.
„Alianța pentru Unirea Românilor este un proiect politic al românilor de pretutindeni și care transcende granița nedreaptă de pe Prut. Timp de 31 de ani, clasa politică de pe cele două maluri de Prut nu a dorit sau nu a știut să ofere condițiile necesare pentru ca cetățenii să rămână acasă. În Republica Moldova, aproape 1.5 milioane de români basarabeni au fost nevoiți să ia drumul pribegiei, exodul de cetățeni și pierderile fiind cele mai mari din toată istoria noastră. Nu au reușit sovieticii ceea ce au reușit politicienii de după căderea blocului sovietic. Astăzi s-a reunit Biroul Național Politic și care a fost nevoit să țină cont de noile realități existente. S-au luat decizii importante și care susțin faptul că AUR este un partid altfel, un partid al românilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR, după ședința Biroului Național Politic.
Victoria se va întoarce acasă!
Victoria Grosu Vremeș este coordonatorul Alianței pentru Unirea Românilor Italia și a reușit o performanță extraordinară alături de echipa din Europa.
Victoria este un basarabean obișnuit, ea nu este o vedetă după criteriile unora, dar pentru noi este o eroină. S-a născut în satul Lozova, raionul Strășeni. În anul 2005, a fost forțată de soartă să părăsească Republica Moldova, tânăr copil fiind având grijă de surorile mai mici și de o verișoară, deoarece părinții fuseseră nevoiți să plece la muncă la Roma.
„Am plecat atunci în Spania fără voia părinților. Ei erau deja de trei ani la Roma, iar eu am rămas singură acasă și aveam grijă de surorile mai mici și de o verișoară. Dincolo de frustrările și dezamăgirile unei tinere, nu îmi mai găseam locul acasă fără de părinți. Principalul motiv al plecării mele, în mintea mea de copil, era să o oblig pe mama să se întoarcă acasă.
Când aveam doar 10 ani, tatăl mi-a explicat de ce noi suntem români. Atunci am învățat că Republica Moldova va fi liberă și cetățenii își vor recăpăta demnitatea doar revenind la românism”, a declarat Victoria Grosu Vremeș, primul candidat de pe lista AUR.

Romanian Global News

Read Previous

Un sfert din cetățenii Republicii Moldova au primit cetățenia română. Procentul este în creștere! Vor vota aceștia pentru ReUnirea cu România?

Read Next

Eugen Popescu: “Politica de până acum din R.Moldova a adus doar sărăcie. Basarabenii trebuie să voteze un partid nou la alegeri”