În timp ce UDMR ia zeci de milioane de euro de la guvernul României, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cea mai veche organizaţie românească din Ungaria, a fos lăsată fără bani de guvernul de la Budapesta!

Foto: Sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria

Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cea mai veche organizaţie românească din Ungaria, care deţine în centrul orașului Jula un sediu impozant de 300 de m2 și în care se organizează multe evenimente culturale românești, nu a primit niciun forinț de la Guvernul de la Budapesta anul acesta, scrie Foaia Românească, preluat de Romanian Global News.

Secretariatul de Stat pentru Culte și Naţionalităţi din cadrul Cancelariei Primului Ministru din Ungaria a publicat recent lista proiectelor finanţate anul acesta, cu numele NBER- 2021, prin care
organizaţiile naţionalităţilor pot obţine finanţări pentru investiţii, lucrări de renovare și reparaţii. Aceste investiţii și renovări trebuie să aibă legătură cu realizarea scopurilor culturale, știinţifice, de
educaţie, religioase și de întărirea identităţii naţionale a celor 13 naţionalităţi recunoscute prin lege în Ungaria.

Romanian Global News

Read Previous

Dan Dungaciu: AUR ar putea să fie partidul care va decide viața politică din R.Moldova în următorii ani

Read Next

În timp ce coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR își bate joc de românii din jurul frontierelor și Balcani alocându-le un buget ridicol, Ungaria continuă planul de cucerire a Transilvaniei alocând sute de milioane de euro!